Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

23. 03. 2013. 18:15 >> 18:15

KATEGORIČKI

Damask odbacio produženje mandata istražiteljima UN-a

Sirijske vlasti su "kategorički odbacile" produženje za godinu dana mandata istražnoj komisiji Ujedinjenih nacija za situaciju u Siriji.

 

 

"Sirija kategorički odbacuje ovu odluku", izjavio je jedan zvanični izvor agenciji Sana, dan poslije odluke Savjeta za ljudska prava UN.

Rezolucija UN-a je ignorisala "nemoralnu ulogu koju su odigrale države koje sponzorišu terorizam u Siriji, finansiraju, obučavaju, naoružavaju i šalju teroriste" u zemlju, tvrdi režim.

U rječniku vlasti, riječ "terorist" odnosi se na pobunjenike protiv Bašara el-Asada.

Rezolucija koju su predložili Jordan, Kuvajt, Maroko, Katar, Saudijska Arabija, Tunis i Ujedinjeni Arapski Emirati, prihvaćena je s 41 glasom za, jednim protiv i pet uzdržanih.

Rezolucija produžava mandat komisije i od nje zahtijeva pismeni izvještaj o situaciji u Siriji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније