Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

24. 03. 2013. 18:00 >> 18:01

Brejvik ne može na majčinu sahranu

Osuđeni norveški masovni ubica Anders Brejvik ne može da prisustvuje sahrani svoje majke Venše Brejvik, jer nije odslužio dovoljno dug period izrečene kazne da bi mogao da izađe iz zatvora, saopštila je danas zatvorska administracija.

U saopštenju se navodi da su individualna procjena zatvorenika, uključujući bezbjednost i težinu počinjenog zločina, bili odlučujući faktori u donošenju odluke zatvorske administracije, prenose lokalni mediji.

Brejvikova majka Venše preminula je petak, u 66. godini, nakon duge borbe s teškom bolesti.

Brejvik, koji je osuđen na 21 godinu zatvora zbog ubistva 77 osoba, rekao je da tuguje zbog gubitka.

Ona se ranije tokom ovog mjeseca sa svojim sinom srela u zatvoru Ila, nedaleko od Osla.

U julu 2011. godine Brejvik je aktivirao automobil bombu ispred kancelarija Vlade u Oslu, ubivši osam osoba, nakon čega se odvezao do ostrva Utoja, gdje je ubio 69 uglavnom mladih ljudi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније