Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

08. 04. 2013. 09:05 >> 09:05

TEST NOVE RAKETE

Seul: Pjongjang se sprema za nuklearnu probu

Sjeverna Koreja se sprema da izvede četvrti nuklearni test, tvrdi Južna Koreja i ističe da su povećane aktivnosti Pjongjanga na glavnom nuklearnom poligonu. Obavještajna služba Južne Koreje otkrila je neuobičajeno užurbano osoblje i kretanja vozila na mjestu za nuklearna testiranja Sjeverne Koreje, izvijestio je dnevni list Džong Ang Ilbo, prenijela je agencija AFP.

"Pokušavamo da otkrijemo da li je riječ o realnim pripremama za nuklearni test ili o triku radi većeg pritiska na nas i SAD", citirao je list neimenovanog zvaničnika Južne Koreje. "Postoje takvi signali", rekao je ministar za ujedinjenje Rjo Kil Džae odboru parlamenta nakon što su poslanici zatražili da se takve tvrdnje potvrde.

Posljednjih nedjelja vlada velika napetost između Sjeverne i Južne Koreje, a vojska Sjevera je upozorila i da je ovlašćena da napadne SAD.

Pjongjang je iritiran sankcijama Ujedinjenih nacija pooštrenih zbog treće nuklearne probe u februaru i održavanja zajedničkih vojnih manevara SAD i Južne Koreje koje smatra pripremama za invaziju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније