Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92/Tanjug ]

03. 07. 2015. 19:30 >> 19:21
2

DEMONSTRACIJE GRAĐANA

Sukobi i šok bombe u centru Atine

Grčka policija sukobila se sa demonstrantima na skupu u centru Atine, a u jednom trenutku su policajci bacili i šok bombe, objavili su grčki mediji.

Na trgu Sintagma okupili su se protivnici sporazuma sa međunarodnim kreditorima gdje se nekoliko desetina demonstranata sukobilo sa policijom.

Demonstranti su uglavnom bili obučeni u crno i nosili su kacige, ali su se sukobi ubrzo smirili, prenio je Rojters.

Sa druge strane, britanski list "Gardijan" dovodi u pitanje da li je na trgu Sintagma zaista bilo sukoba policije i anarhista, pozivajući se na izvještaje ljudi sa lica mesta, koji na društvenim mrežama objavljuju da se skup odvija mirno.

U Atini su se danas u isto vrijeme, na odvojenim protestima, okupili oni koji su za pozitivan odgovor i oni koji namjeravaju da na referendumu zakazanom za nedjelju zaokruže "ne", kako preporučuje grčka vlada.

Skupovi dva protivnička tabora se održavaju večeras, 800 metara jedan od drugog u centru grčke prijestonice - pristalice pozitivnog odgovora okupljaju se na nekadašnjem stadionu Panatenaikosa, dok su se oni koji se zalažu za "ne" okupili na trgu Sintagma ispred parlamenta, gdje će im se obratiti Cipras.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније