Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug ]

28. 07. 2015. 09:27 >> 09:17

ZAHTJEV ANKARE

NATO vanredno zasjeda zbog Turske

NATO će danas, na zahtjev Turske, održati vanredni sastanak o situaciji u Siriji, saopšteno je iz sjedišta Alijanse.

Turska je tražila sastanak pozivajući se na tačku četiri Atlantske povelje koja se aktivira kada neka od članica prijavi da je ugrožena.

Ankara se na ovaj potez odlučila nakon što je turska avijacija počela sa vazdušnim udarima na položaje takozvane Islamske države i  kurdskih pobunjenika u susjednoj Siriji.

"Uključivanje Turske u sirijski sukob iz osnova mijenja situaciju u Siriji, Iraku i cijelom regionu", izjavio je tim povodom turski premijer Ahmet Davutoglu. 

U saopštenju NATO se navodi da će Alijansa "vrlo pažljivo pratiti događaje i solidarno stati uz Tursku".

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније