Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

06. 05. 2021. 14:22 >> 14:22

NAKON IZVOZA KONTAMINIRANOG ZEMLJIŠTA

Eko sanacija brodogradilišta Bijela do kraja novembra

Eko sanacija prostora bivšeg brodogradilišta Bijela biće završena do kraja novembra ove godine, očekuju u Agencije za zaštitu prirode i životne sredine.

Iz bivšeg brodogradilišta Bijela, juče je isplovio prvi od pet brodova kojima je planiran izvoz 30 hiljada tona industrijskog otpada grita za Španiju.

Španske vlasti dale su i preliminarnu dozvolu za izvoz 40 hiljada tona kontaminiranog zemljišta iz bivšeg brodogradilišta.

U Agenciji za zaštitu prirode i životne očekuju da tokom narednog mjeseca španske vlasti daju uvoznu dozvolu, a potom će Agencija izdati izvoznu dozvolu.

"Sa ovim dozvolama riješili smo girući problem vezan za izvoz otpada iz brodogradilišta Bijela", kazala je, za Radio Crne Gore, projekt menadžerka iz Agencije za zaštitu prirode i životne sredine Almina Bučan.

Ona je navela da će eko sanacija tog prostora biti završena do kraja novembra ove godine.

Nakon čiščenja lokacije, prostor će biti predat koncesionaru na dalje korišćenje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније