Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

[ Mina-biznis/M.L.B. ]

23. 08. 2023. 12:54 >> 12:57
2

DžOGANOVIĆ SAOPŠTILA

U privatnom smještaju nema govora o rekordnoj sezoni

Popunjenost kapaciteta privatnog smještaja je ove sezone generalno slabija u odnosu na prošlogodišnju, saopštila je direktorica Udruženja izdavaoca privatnog smještaja Branka Džoganović i dodala da ima određenih odstupanja zavisno od grada i regije, ali ne u značajnijoj mjeri.

Džoganović je agenciji Mina-business kazala da je sjever odradio bolje od južne regije, ali da je i dalje većina kapaciteta u južnoj regiji.

“Cijene su bile oko deset odsto veće u odnosu na prošlu godinu, gosti su počeli kasno - u drugoj polovini jula, boravci su kraći, a sezonu su obilježila i otkazivanja”, rekla je Džoganović.

Prema njenim riječima, dominiraju gosti iz regiona, dijaspora, ali ima i dosta tranzita.

Komentarišući najave predstavnika Vlade da se ove godine ide ka rekordnoj sezoni, Džoganović je saopštila da u privatnom smještaju, generalno gledano, nema govora o rekordima, poručujući da nikako ne bi bilo dobro da se ova sezona ponovi.

Ona je iznijela i očekivanja kada su u pitanju cijene i dolasci turista u postsezoni.

"Izdavaoci su korigovali i do 30 odsto cijene za naredni period, ali s obzirom na (ne)dostupnost, poznate infrastrukturne nedostatke i početak obaveza turista sa tržišta kojima smo dostupni, ne očekujemo iznenađenja”, zaključila je Džoganović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније