Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

Бета [ R.B. ]

23. 11. 2023. 18:34 >> 19:08

TAKSA PET EURA

Venecija na proljeće pokreće porez na prekomjerni turizam

Gradska skupština Venecije saopštila je danas da će 29 dana tokom 2024. godine zbog masovnog turizma primijeniti potpuno novu taksu od pet eura za turiste koji dođu samo na jedan dan u posjetu.

Taksa će biti primijenjena tokom turističke sezone, od 25. aprila do 5. maja, zatim će na red doći vikendi maja (11. i 12, 18. i 19, i 25. i 26.), juna (8. i 9, 15. i 16, 22. i 23. i 29. i 30.), kao i dva vikenda u julu (6. i 7, i 13. i 14.).

Taksa, čija je primjena nekoliko puta odlagana, cilja samo na turiste koji ulaze u stari grad između 8.30 i 16.00 časova po lokalnom vremenu, navele su gradske vlasti.

"To je eksperiment čiji je cilj poboljšanje kvaliteta života u gradu, za one koji tamo žive i za one koji tamo rade", navele su vlasti.

Taj projekat, najavljen u septembru, ima za glavni cilj da odvrati dnevne posjetioce koji doprinose zakrčenju grada poznatog širom svijeta po svojim umjetničkim djelima, mostovima i kanalima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније