Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

М.М.Љ. [ Mina ]

03. 12. 2022. 17:44 >> 17:45

RAT U UKRAJINI

Nastavljeno granatiranje, Herson ponovo bez struje

Rusija je danas nastavila sa granatiranjem južnog ukrajinskog grada Hersona i prekinule snabdijevanje strujom ovog nedavno oslobođenog grada.

Žestoke borbe se nastavljaju na istoku Ukrajine, a zvaničnici upozoravaju da se ova zemlja suočava sa teškom zimom zbog ruskih raketnih napada na infrastrukturu, prenosi Radio Slobodna Evropa.

"Ruski okupatori su granatirali Herson i oštetili električnu mrežu. Grad je ponovo bez struje", rekao je guverner Hersonske oblasti, Jaroslav Januševič.

On je kazao da tehničari rade na popravci štete i vraćanja električne energije u nedavno oslobođeni grad na desnoj obali Dnjepra.

Herson je vraćen pod ukrajinsku kontrolu 11. novembra, nakon što se ruska vojska povukla na lijevu obalu Dnjepra.

Ruska artiljerija je zauzela nove pozicije sa druge strane rijeke, i od tada, kako se navodi, redovno granatira grad.

"Troje ljudi je ubijeno u ruskim napadima prethodnog dana", kazao je Januševič.

Milioni Ukrajinaca su u teškoćama bez električne energije i grijanja na početku zime, kao rezultat talasa ruskih napada širom države.

Ruski predsjednik, Vladimir Putin, poručio je da su napadi na ukrajinsku infrastrukturu "neizbježni".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније