Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

ртцг.ме

17. 03. 2023. 17:47   >>  17:47 3

REAKCIJE U RUSIJI

"Nalog MKS za hapšenje Putina je besmislen"

Rusija je saopštila da je nalog za hapšenje koji je izdao Međunarodni krivični sud (MKS) u Hagu protiv ruskog predsjednika Vladimira Putina besmislen, prenosi Rojters.

MKS je danas saopštio da je izdao nalog za hapšenje Putina zbog ratnih zločina, zbog njegove navodne umiješanosti u otmice djece iz Ukrajine, prenosi agencija AP.

"Odluke Međunarodnog krivičnog suda nemaju nikakvog značaja za našu zemlju, uključujući i sa pravne tačke gledišta", rekla je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova na svom Telegram kanalu.

"Rusija nije potpisnica Rimskog statuta Međunarodnog krivičnog suda i ne snosi nikakve obaveze prema njemu", poručila je ona.

Generalni tužilac Ukrajine Andrij Kostin rekao je da je odluka MKS, kojom se Putin optužuje da je odgovoran za ratne zločine počinjene u Ukrajini, "istorijska za Ukrajinu i cio sistem međunarodnog prava".

Andrej Jermak, šef predsjedničkog štaba, rekao je da je izdavanje naloga "samo početak".

Moskva je odbacila optužbe da su njene snage počinile zločine tokom jednogodišnje invazije na njenog susjeda.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније