Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ M.L.B. ]

05. 04. 2023. 16:28 >> 19:17

OSNOVNI SUD

Po šest mjeseci zatvora zbog prebijanja maloljetnika

Prvostepenom presudom Osnovnog suda u Podgorici Lazar Radulović i Petar Božović osuđeni su na po šest mjeseci zatvora zbog nasilja nad maloljetnim A.J. Kako je saopštio Osnovni sud, pored te presude Lazar Radulović, Matija Vlahović ostaće u pritvoru, nakon što je Tužilaštvo podnijelo optužni predlog protiv njih zbog prebijanja D.R. i M.P.

“Podnijet je i optužni predlog protiv okrivljenih L.R., M.V., A.G., O.K. i P.B. zbog nasilničkog ponašanja i teške tjelesne povrede i određen pritvor zbog opasnosti od ponavljanja djela”, saopšteno je iz Osnovnog suda.

P.B. i L. R., kako se navodi u saopštenju su u parku koji se nalazi u ulici Vaka Đurovića maloljetnom A.J. nanijeli laku tjelesnu.

Sud navodi da je okrivljeni L. R. prvo bacio staklenu flašu prema A.J., pa mu prišao, uhvatio ga za jaknu, povukao ka sebi i udario pesnicom u glave, nakon čega mu se u vršenju nasilja pridružio okrivljeni P. B.

Kako se navodi u saopštenju Osnovnog suda oni su potom maloljetnom A.J. naizmjenično zadali više udaraca u glavu, od čega je on zadobio laku tjelesnu povredu.

“Navedenom događaju su prisustvovali i školski drugovi oštećenog”, saopštio je sud.

Osumnjičeni za prebijanje mladića ostaju u pritvoru

Zbog nasilničkog ponašanja i teške tjelesne povrede podnijet je optužni predlog protiv Lazara Radulovića, Petra Božovića, Matije Vlahovića, Obrena Kovačevića, Alekse Gregovića. Pored toga  Raduloviću i Vlahoviću produžen je pritvor, koji im je u martu odredio sudija za istragu.

Podsjetimo osamnaestogodišnjem Lazaru Raduloviću i godinu starijim Obrenu Kovačeviću i Aleksi Grgoviću, određen je pritvor do 30 dana, saopšteno je iz iz Osnovnog suda u Podgorici. Oni se sumnjiče da su pretukli maloljetnog D.R, i za nasilničko ponašanje prema M.P.

“Okrivljenima se stavlja na teret da su nasilničko ponašanje učinili na štetu P.M. R.D., V.B., L.M., a tešku tjelesnu povredu na štetu R.D”, saopštio je Osnovni sud.

Kritični događaj se dogodio u igraonici "PC Gamer" 5.3.2023.godine, kada je, oštećeni R.D., kako je opisano u optužnom aktu, skinuo duksericu i ostao u majici navijača kluba "Crvena zvijezda", nakon čega mu je prišao V.M. i pitao ga da li je to majica Crvene zvijezde i kada mu je ovaj potvrdno odgovorio on je povišenim tonom tražio da je skine, a kada je oštećeni to odbio, zadao mu je udarac u vilicu, a nakon toga i više udaraca pesnicama u glavu.

Kako navodi sud priključili su se i okrivljeni R.L. i K.O. udarajući oštećenog u glavu, dok ga je okrivljeni V.M. udario palicom tjeme.

“Nakon toga je oštećeni R.D. pao na parkirano vozilo, nakon što su ga izgurali iz igraonice, a zatim na asfalt kada su mu prišli svi okrivljeni, bez mogućnosti da se odbrani, zadajući mu pri tom udarce rukama i nogama tijelo. Za vrijeme napada na oštećenog R.D. dok je bio na asfaltu kada mu je pocijepana i majica Crvene zvijezde, napadnuti su i oštećeni P.M., V.B., L.M.”, saopštio je Osnovni sud.

Glavni pretres će, kako kažu, biti zakazan u zakonskom roku.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније