Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Objavila M.L.B.

06. 11. 2018. 09:25   >>  10:46

U CNP-U

U četvrtak koncert Simfonijskog orkestra

Na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta u četvrtak od 20 sati će nastupiti Crnogorski simfonijski orkestar na "Koncertu povodom 100. godišnjice obnove nezavisnosti Poljske".

Pod upravom dirigenta Mladena Tarbuka, jednog od najznačajnijih hrvatskih umjetnika i profesora na Muzičkog akademiji u Zagrebu, biće izvedene kompozicije poljskih autora: Ignjaca Jana Paderevskog – “Koncert za klavir i orkestar u a-molu op. 17” i Mječislava Karloviča – “Simfonija u a-molu op. 7”

Kao solista na koncertu će nastupiti istaknuti poljski pijanista Marian Sobula, dobitnik brojnih priznanja i nagrada, pored ostalih - Bene Merito od strane Ministra vanjskih poslova Republike Poljske za izuzetan doprinos promociji poljske kulture u inostranstvu.

Koncert je organizovan u saradnji Muzičkog centra Crne Gore i Ambasade Republike Poljske u Podgorici.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније