Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

14. 08. 2015. 23:10 >> 23:00
1

VELIKI USPJEH

Beskućnik uspio da se upiše na Kembridž

Mladić iz Velike Britanije koji je nekada bio bez krova nad glavom primljen je na Kembridž, jedan od najboljih svjetskih univerziteta.

 

Džejkob Luis je nakon nekoliko mjeseci napornih priprema za prijemni ispit primljen na studije prava na tom fakultetu.

Istakao je za britanske medije da je spavao na kauču kod prijatelja jer nije imao dom i učio dnevno po 12 sati za prijemni ispit.

Zanimljivo je da je Leuis osvojio maksimalne bodove koji su mu omogućili da studira na univerzitetu na kojem su ranije studirale mnoge poznate ličnosti i naučnici.

Luis je napustio školu kada je imao 17 godina nakon čega je radio tri godine u kompanijama za osiguranje.

Posljednjih nekoliko godina je razmišljao na koji način da počne sa studijima kako bi sebi osigurao bolju i svjetliju budućnost.

On je prvi član u porodici koji će studirati na univerzitetu.

Nakon što je saznao da je primljen na univerzitet, istakao je da želi naporno učiti kako bi doprinio izgradnji boljeg svijeta.

"Još uvijek nemam neki jasan plan šta nakon Kembridža, ali imam iskrenu želju da pokušam i napravim svijet bar malo boljim mjestom za život", rekao je taj student.

Džudit Evans sa Kembridža izjavila je da je Luis najbolji primjer da "naporan rad i posvećenost stvarno mogu pomoći u ostvarenju snova".

Koliki je uspijeh postigao ovaj student najbolji govori činjenica da desetine hiljada mladih Britanaca nijesu uspjeli da upišu fakultet.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније