Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Objavio: O.Z. ]

14. 10. 2018. 22:36   >>  00:20 61

VAŽNA POBJEDA

"Sokoli" deklasirali Litvaniju

Sjajna igra i ubjedljiva pobjeda fudbalera Crne Gore u Viljnusu. "Sokoli" su fantastično reagovali nakon poraza od Srbije i savladali selekciju Litvanije sa 4:1 (3:0), u utakmici četvrtog kola Lige nacija.

Pred gostovanje Litvaniji, selektor Ljubiša Tumbaković je kazao da želi da kompenzuju poraz od Srbije, a to su njegovi igrači uradili na pravi način.

I pored problema sa sastavom, s obzirom da nije bilo Stevana Jovetića, Adama Marušića, Nikole Vukčevića i Marka Jankovića, odlična partija "sokola" tri dana nakon poraza u Podgorici i veliki trijumf .

Od starta se vidjelo da je cilj pobjeda i već u uvodnim minutima "sokoli" su pokušavali da probiju odbranu rivala.

Pravi potez ispostavila se promjena u napadu. Stefan Mugoša je dobio priliku od starta i sa dva pogotka na pravi način iskoristio ukazano povjerenje. Napadač južnokorejskog Inčona je načeo mrežu Litvanaca već u 10. minutu, nakon dodavanja Marka Vešovića, i najavio pobjedu.

Štoper Boris Kopitović je nakon kornera duplirao prednost u 34. minutu. Igrač Čukaričkog se našao na pravom mjestu na drugoj stativi i glavom proslijedio loptu u mrežu. To je njegov prvi gol u dresu nacionalnog tima.

"Sokoli" su iskoristili momenat da do kraja poluvremena dođu do još jednog gola. U posljednjem minutu pred odlazak na odmor, Klimavičijus je igrao rukom u svom šesnaestercu, a siguran sa bijele tačke bio je Mugoša za velikih 3:0.

U nastavku su crnogorski fudbaleri čuvali veliku prednost, Litvanci su pokušavali da dođu do gola, ali bezuspješno.

Najbolju šansu je imao napadač koji igra na Tajlandu, Nerijus Valskis, u 74. minutu kada je šutirao na nekoliko metara, ali večeras sigurni golman Danijel Petković je odlično zatvorio ugao.

Činilo se da će finiš biti miran a onda je viđen po gol na obje strane. Prvo je u 86. minutu rezervista Darko Zorić postigao gol za 4:0 nakon ubacivanja Bećiraja, da bi odmah u prvom napadu na drugoj strani Rolandas Baravikas efektnim potezom, "makazicama", ublažio prednost domaćih.

Odličan dan za crnogorsku reprezentaciju, pošto su prvom današnjem meču naše grupe, Rumunija i Srbija remizirali u Bukureštu 0:0.

Srbija i dalje vodi na tabeli Grupe četiri Lige C sa osam bodova, bod manje ima Crna Gora koja je preuzela od Rumunije drugu poziciju. Rumunija ima 5 bodova, dok je Litvanija bez bodova i nakon 4. kola.

Crnogorske fudbalere do kraja grupne faze takmičenja očekuju dueli sa Srbijom u Beogradu (17. novembra) i Rumunijom u Podgorici (20. novembra).

Prema propozicijama, pobjednici četiri grupe C lige plasiraće se u plej-of, iz kojeg će najbolja selekcija izboriti plasman na Evropsko prvenstvo.

 

TOK MEČA:

Kraj meča, važna pobjeda Crne Gore!!!

90+5' Mugoša šutira sa ivice šesnaesterca i dobija korner.

88' Litvanci smanjuju na 4:1.

Sjajan pogodak Baravikasa koji je "makazicama" smjestio loptu iza leđa Petkovića.

86' Treća izmjena Crne Gore, Risto Radunović mijenja Stojkovića.

86' GOOOOOL!!! Crna Gora vodi 4:0, u strijelce se upisao rezervista Zorić.

Bećiraj je centrirao sa lijeve strane, a na drugoj stativi natrčao je Zorić i zakucao loptu u mrežu za veklikih 4:0.

84' Ponovo Litvanci prijete, sada nakon neugodnog centaršuta sa desne strane, a Kopitović se još jednom našao na pravom mjestu i otklonio opasnost. 

79' Posljednja izmjena u litvanskoj selekciji, Kazlauskas mijenja Valskisa.

77' Velika šansa za Crnu Goru. Simić je snažno šutirao nogom nakon ubacivanja iz kornera, a ovog puta golman Šetkus odlično interveniše i spašava svoj dim potpunog debakla.

74' Umalo Litvanci da smanje našu prednost. Valskis se izborio prostor ispred gola, srećom nije se snašao, a njegov šut odbranio večeras sigurni Petković.

72' Bećiraj ulazi u igru, mijenja Jovovića.

70' Petković ponovo siguran nakon udarca Slivke iz šesnaesterca.

Litvanci su preuzeli inicijativu posljednjih 10-ak minuta, mada bez većih problema za "sokole".

56' Prva izmjena u timu Crne Gore. Izlazi Vešović, na terenu je Zorić.

53' Gužva u našem šesnaestercu, Petković dobro postavljen nakon šuta rezerviste Petravičijus sa ivice kazenenog prostora. 

50' Opasan pokušaj Mugoše iz slobodnog udarca. Napadač južnokorejskog Inčona šutirao je sa desne strane u golmanov ugao, ali Šetkus je bio oprezan i šalje loptu u korner.

49' Litvanski selektor odmah mijenja na startu nastavka, umjesto Černika ulazi Petravičijus.

Počelo je drugo poluvrijeme meča u Viljnusu. Jedna promjena u domaćem sastavu, Kuklis umjesto Vorobjovasa.

 

Kraj prvog poluvremena, Crna Gora ima velikih 3:0 nakon prvih 45 minuta.

45+1 GOOOOOL!!! Mugoša je bio siguran sa bijele tačke, drugi pogodak našeg napadača.

45' Penal za Crnu Goru pošto je Klimavičijus igrao rukom u svom šesnaestercu.

44' Dobre intervencije Tomaševića i Petkovića nakon ubacivanja Litvanaca sa lijeve strane.

41' Prvi ozbiljniji pokušaj Litvanije, ali snažan šut Baravikasa po zemlji završio je pored gola.

34' GOOOOOL!!! Crna Gora vodi 2:0, strijelac je Kopitović nakon kornera. 

Ponovo je naš defanzivac bio na pravom mjestu nakon ubacivanja iz ugla, a ovog puta je uspio da smjesti loptu u mrežu za veliku prednost Crne Gore.

32' Prvi žuti karton na meču zaradio je Vešović zbog protesta nakon faula nad Mugošom.

31' Prvo uzbuđenje pred našim golom, ali sigurna reakcija odbrane pa nije bilo opasnosti po gol Petkovića.

27' Vešović je oboren u kaznenom prostoru nakon odličnog driblinga, ali sudija smatra da nije bilo penala. Diskutabilna odluka, na usporenom snimku situacija se nije dobro vidjela.

21' Nastavljaju se napadi Crne Gore. Dobro su uz desnu aut liniju kombinovali Mugoša, Stojković i Ivanić, ali Litvanci su bili dobro postavljeni nakon centaršuteva.

17' Ponovo je naša selekcija bila opasna nakon kornera. Simić je glavom prebacio loptu na drugu stativu gdje je bio Kopitović, ali snašao se litvanski golman. 

14' Nova šansa za "sokole" - štoper Boris Kopitović umalo nije duplirao prednost nakon prvog kornera na utakmici.

10' GOOOOOL!!! Crna Gora vodi 1:0, strijelac je Mugoša nakon kontranapada.

Vešović je dobro proigrao Mugošu, koji se spustio u protivnički šesnaesterac i izdržao duel sa čuvarom, a potom prvokao loptu kroz noge  golmanu Šetkusu.

5' Velika borba na startu meča, ali bez većih uzbuđenja.

1' Utakmica je počela, prvi napad imaju crnogorski fudbaleri.

 

Jovetić i Marušić na klupi, Mugoša u napadu

U startnih 11 neće biti Stevana Jovetić i Adama Marušić, koji nijesu dovoljno spremni, a šansu će dobiti Nebojša Kosović u veznom redu i štoper Boris Kopitović.

Na poziciji desnog beka je Filip Stojković, a na lijevoj strani u odbrani igraće Žarko Tomašević.

Marko Vešović će, za razliku od meča sa Srbijom, biti istureniji, a u veznom redu biće još i Vladimir Jovović, Mirko Ivanić i Aleksandar Šćekić.

Najistureniji biće Stefan Mugoša, koji je dobio povjerenje ispred Fatosa Bećiraja.

Kapitensku traku u odsustvu Jovetića nosi štoper Marko Simić.

U prvom današnjem meču naše grupe, Rumunija i Srbija igrali su u Bukureštu 0:0.

Пратите нас на

Коментари61

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније