Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

С.В. [ Beta ]

13. 10. 2022. 14:23 >> 14:23

UPRKOS LOŠIM REZULTATIMA

Predsjednik Juventusa ne želi da otpusti Alegrija

Predsjednik Juventusa Andrea Anjeli rekao je da taj fudbalski klub neće otpustiti trenera Masimilijana Alegrija uprkos slabim rezultatima ekipe.

Juventus je u utorak izgubio u Izraelu od Makabija iz Haife 0:2 i treći je na tabeli sa tri boda, poslije četiri utakmice u Ligi šampiona.

Crno-bijeli su u posljednjih devet utakmica u Seriji A zabilježili samo tri pobjede, a uoči gradskog derbija u subotu protiv Torina, ekipa ima problema sa povredama.

"U ovakvoj situaciji, ne radi se samo o jednoj osobi. To je stvar koju bi trebalo da riješi cijela grupa. Posramljeni smo, izvinjavamo se našim navijačima pošto znamo da sada sigurno osjećaju sramotu. Alegri je trener Juventusa i ostaće trener Juventusa", rekao je Anjeli.

Alegri je u drugom mandatu u Juventusu, nakon što je imao prvi uspješan mandat sa pet uzastopnih titula u Seriji A od 2015. do 2019. godine. On se prošle sezone vratio i jedva je uspio da osvoji četvrto mjesto na tabeli i izbori plasman u Ligu šampiona.

Juventus je prošle godine postigao 57 golova, manje nego šampion Milan (69), drugoplasirani Inter (84), trećeplasirani Napoli (74), ali i petoplasirani Lacio (77).

Ove sezone u devet utakmica crno-bijeli su postigli 12 golova, a ekipa je pogođena povredama Federika Kjeze, Pola Pogbe i Anhela Di Marije.

U prošlom kolu Juventus je izgubio od Milana sa 0:2 i trenutno je osmi na tabeli.

"Osjećam sramotu zbog onoga što se dešava. Ljut sam. Ali isto tako znam da se fudbal igra sa 11 igrača, znači gubite i pobjeđujete sa 11", naveo je Anjeli.

Spekuliše se da Juvenuts oklijeva sa otpuštanjem Alegrija zbog njegove plate od sedam miliona eura i četvorogodišnjeg ugovora, imajući u vidu da je klub prijavio rekordan finansijski gubitak.

"Ne, ne, tu ste potpuno pogriješili. Ne može biti krivica trenera ako nemamo nijedno uspješno uklizavanje na terenu. Juvenuts je uvijek procjenjivao situacije na kraju godine. Uvijek su me mučila razmišljanja o otkazu tokom sezone i nastavljam tako da mislim", rekao je Alegri za Skaj Italija.

"Ovdje radi grupa od 80, 90 ljudi i moramo ponovo da otkrijemo svoj duh, omogućavajući ekipi da svoje kvalitete pokaže na terenu", dodao je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније