Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.В.

21. 11. 2023. 11:20 >> 11:20

SELEKTOR ZADOVOLjAN

Spaleti nakon što je odveo Italiju na EURO: Tek sad počinje pravi posao

Selektor fudbalske reprezentacije Italije Lućano Spaleti rekao je da sada zaista ima priliku da počne da radi, nakon što se ekipa plasirala na Evropsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj.

Italija se plasirala na takmičenje pošto je sinoć u utakmici posljednjeg kola odigrala neriješeno 0:0 protiv Ukrajine u Leverkuzenu. Na tabeli Grupe C Engleska je prva sa 20 bodova i već se plasirala na turnir, a Italija i Ukrajina imaju po 14, pa će Ukrajina igrati u baražu.

"Čuo sam da mediji pričaju o strahu, a otkako sam došao svi su pričali da je ova utakmica bila presudna", rekao je Spaleti, prenijeli su italijanski mediji.

Italija će braniti titulu u Njemačkoj, a Spaleti je na klupi zamijenio Roberta Manćinija, koji je u avgustu napustio ekipu. Bivši trener Napolija preuzeo je reprezentaciju nekoliko dana uoči utakmica protiv Sjeverne Makedinije i Ukrajine u septembru.

Italija nije igrala na Svjetskom prvenstvu u Kataru prošle zime.

"S obzirom na to šta se događalo u prošlosti, mi smo apsolutno morali da se plasiramo, a nije lako igrati fudbal kada osjećaš ogroman pritisak. Nije lako doći i odmah napraviti prave odluke. Neke stvari sam naučio tek kada sam prihvatio posao i mislim da sada znam više. Došao sam da se plasiramo na turnir, a ne da tražim izgovore u slučaju neuspjeha", naveo je Spaleti.

"Sada počinje pravi posao, sada imam priliku da zaista počnem da radim. Kada sam prihvatio posao, znao sam da je plasman na Evropsko prvenstvo obaveza", dodao je on.

Spaleti je unio brojne promjene otkako je došao, uključujući i aplikaciju koja će omogućiti igračima da pogledaju video zapise i taktičke analize čak i kada nisu u trening kampu državnog tima.

"Želimo da se primaknemo što bliže onome što se dešava u klubovima. Želimo da igrači ostanu u kontaktu pa nećemo čekati do marta. Ići ću u trening centre, večerati sa njima i tražiti njihovo mišljenje. Imamo sjajne igrače u reprezentaciji i želim da ih upoznam bez pritiska rezultata. Igrači imaju mnogo toga da nam kažu. Takođe, od sada će treninge snimati dron, pošto su nam potrebni snimci", rekao je Spaleti.

Ukrajina je na kraju sinoćnje utakmice tražila penal, pošto se čini da je Brajan Kristante u nadoknadi vremena oborio Mihajla Mudrika, ali se sudija ni VAR nisu oglasili.

"Njegovo stopalo bilo je blizu Mudrikovog, pored njegovog, ali ga nije dodirnuo. Mudrik je u tom trenutku već prešao preko i pokušavao je da ostvari kontakt", ocenio je Spaleti.

U šest utakmica sa reprezentacijom, Spaleti je ostvario tri pobjede, imao je dva remija i poraz od Engleske.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније