Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

S.V. [ Beta ]

21. 12. 2023. 15:07 >> 15:08
Čitaj mi:

MILOJEVIĆ PRED PROMOCIJOM

Terzić: Nijesmo ispunili ciljeve, Bahar će primati platu dok ne nađe posao

Generalni direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić rekao danas da ekipa nije ispunila ciljeve uoči početka sezone i da je saradnja sa trenerom Barakom Baharom zbog toga prekinuta, kao i da će gotovo sigurno novi trener biti Vladan Milojević.

"Nismo ispunili ciljeve koje smo zacrtali i zbog toga želim da se izvinim najširoj zvezdaškoj javnosti jer smo i mi u klubu kao i oni očekivali više. Epilog svega je rastanak i sporazumni raskid ugovora sa Barakom Baharom. Tako to biva u fudbalu, kad nema rezultata, prvi strada trener. Želim da mu zahvalim na saradnji u ovih šest mjeseci, uradio je mnogo dobrih i kvalitetnih stvari", rekao je Terzić na konferenciji za novinare na stadionu "Rajko Mitić".

Terzić se obratio medijima po završetku jesenje polusezone, u kojoj je Zvezda poslije poraza u srijedu u Humskoj od Partizana 1:2 završila na drugom mjestu na tabeli i osvojenog boda u grupnoj fazi Lige šampiona. Bahar je otpušten poslije šest mjeseci jer nisu ispunjena očekivanja.

Na pitanje da li bi izraelski trener ostao u klubu da je pobiujeđen Partizan, Terzić je odgovorio potvrdno, jer bi tada ekipa imala pet bodova prednosti na prvom mjestu na tabeli.

"Drago mi je što se rastajemo kao prijatelji, što je on svjestan možda nerealnih očekivanja koje je Zvezda imala u ovom periodu i pored najbolje volje što nije uspio da ih ispuni. Želim da prekinem sve spekulacije da će advokati imati pune ruke posla, da se po ugovoru se zaštitio, da moramo da platimo ogromne penale. To su sve neprovjerene priče. Ugovor je bio potpisan na tri godine, Bahar je imao svoju platu", naveo je Terzić.

"On će imati pravo da prima platu dok ne pronađe novi posao. On nije čovjek koji želi da uzima pare koje nije zaradio, ubrzo će naći novi klub i tog trenutka će prestati obaveza plaćanja prema njemu. Žao mi je što je došlo do prekida saradnje, radi se o odličnom treneru koji je došao da napravi iskorak. Neke stvari se nisu poklopile, od početne euforije u julu podignuta je ljestvica očekivanja, međutim ušli smo u krizu iz koje nismo mogli da se izvučemo", dodao je.

Terzić je rekao da je prije mjesec dana razgovarano sa Baharom o situaciji i da je on svjestan da sa ovim kvalitetnim igračima "nije smio da dozvoli da, prije svega u domaćem šampionatu jesen završi kao drugoplasirani".

"Njemu se sve svelo na dvije utakmice koje bi drastično promijenile njegove rezultate. Protiv Jang Bojsa u Bernu i jučerašnja. U obje utakmice Zvezda je zaslužila pobjedu, da ne gledamo statistiku sada. Treba da čestitamo Jang Bojsu i Partizanu na pobjedama. Ostaje žal što nismo materijalizovali bolju igru jer da jesmo bili bismo treći u Ligi šampiona, gdje smo projektovali da uzmemo četiri boda. I to možemo da okarakterišemo kao neuspjeh", rekao je Terzić.

Terzić je rekao da je on najodgovorniji i za neuspjehe ali i za uspjehe.

"Uvijek sam ja kriv, neću dozvoliti da krivica padne na nekog od saradnika jer sam ih ja birao, kao i u slučaju Bahara. Prihvatam krivicu na sebe za sve što se desilo i rezultatski i finansijski. Prvi put kad Zvezda ne bude šampion podnijeću ostavku, ja sam vrh piramide, imam komandnu odgovornost. Nešto nije funkcionisalo u mom sistemu gdje sam imao neograničena ovlašćenja", rekao je on.

Terzić je najavio da će u petak od 13 časova biti promovisan novi trener i da je za sada Vladan Milojević jedini kandidat.

"Sinoć smo razgovarali sa njim, danas ćemo se sastati sa njegovim agentom i sve ide u pravcu da će sjutra biti promovisan", rekao je Terzić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније