Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

D.B.

20. 03. 2024. 15:28 >> 15:28

RACIJA U FUDBALSKOM SAVEZU ŠPANIJE

Španiju potresa skandal, sedmoro uhapšeno zbog malverzacija

Španska policija je danas po nalogu Suda u Mahadaondi (opština u blizini Madrida), izvela opsežnu akciju u kojoj je uhapsila sedmoro osoba u Fudbalskom savezu pod sumnjom u finansijske malverzacije.

Riječ je o zaposlenima u Fudbalskom savezu Španije koji se sumnjiče da su nelegalno podijelili između sebe dio novca od unosnog ugovora sa Saudijskom Arabijom.

U septembru 2019. Fudbalski savez Španije potpisao je šestogodišnji ugovor sa Saudijcima vrijedan 240 miliona dolara, o "premještanju" mečeva završnice Superkupa u tu zemlju u narednih šest godina.

Posrednik u ovom poslu bila je kompanija "Kosmos", kojom rukovodi bivši fudbaler Barselone i španske reprezentacije Đerard Pike.

Ta firma je za posredovanje dobila 24 miliona.

Nije, za sada, poznato da li je i ta kompanija pod "lupom" tužilaštva i policije.

U toku akcije pretreseno je pet objekata , kao i kuća bivšeg predsjednika FS Španije Luisa Rubijalesa u Granadi, međutim on je trenutno van zemlje (navodno bi i on bio uhapšen da su ga zatekli u domu).

Rubijales je bio na čelu Saveza u vrijeme kada je ugovor sa Saudijcima potpisan.

Španski mediji saznaju da se pored sedmoro uhapšenih, još petoro osoba vode kao osumnjičene u ovom slučaju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније