Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

02. 04. 2024. 13:09 >> 13:40
Čitaj mi:

NAŠ FUDBALER KLJUČNA FIGURA

Tudorova transformacija Lacija: Marušić na krilnom beku srušio Juventus

Navijači Lacija još nisu stigli ni da proslave sjajan trijumf u Seriji A nad Juventusom, a večeras ih već očekuje novi duel sa "starom damom" u polufinalu Kupa Italije.

Italijanski mediji u fokusu drže debi hrvatskog trenera Igora Tudora, koji je, iako je vodio Lacio tek na jednoj utakmici, znatno je transformisao formaciju "nebesko-plavih".

Mauricio Sari je koristio 4-3-3 formaciju i gotovo se tvrdoglavo držao nje, iako tokom sezone se vidjelo da sa aktuelnim sastavom Lacio ima problema, posebno u napadačkoj trećini terena gdje nisu stvarali puno šansi, i pored na papiru ofanzivnog pristupa.

Tudor je krenuo sa 3-4-2-1 gdje je, prema brojnim italijanskim medijima, ključno bilo pomjeranje našeg Adama Marušića sa pozicije klasičnog desnog na poziciju "wing-backa" (krilnog beka) koja reprezentativcu Crne Gore daje više prostora prema naprijed.

Interesantno za Marušića da je i kod Roberta Prosinečkog u duelu sa Bjelorusijom dobio još ofanzivniju ulogu od nove u Laciju, gdje je igrao na desnom krilu, skroz ofanzivno.

Simptomatično ili ne, naš reprezentativac je i protiv Bjelorusije i protiv Juventusa postigao gol, pa je očigedno da mu ofanzivniji pristup više prija.

Protiv Juventusa njegova partija je opisana kao najbolja ne samo ove sezone.

Tudor je inače počeo meč sa Kasteljanosom, Pedrom, Felipe Andersonom i Matijom Zakanjijem, ofanziva kakva kod Sarija nikada nije viđena.

A kako se radi o tehnički nadarenim fudbalerima, jasno je da je i napad "prodisao", Lacio je imao više prilika na meču, a i "razbio" je Juventus kada je u pitanju posjed lopte - 65 naspram 35 odsto.

Dobar parametar je i da su u posljednoj trećini terena fudbaleri Lacija napravili 171 pas, dok recimo ove sezone protiv ekipa iz gornjeg dijela tabele, Milana i Fiorentine, imali 54, odnosno svega 42 dodavanja.

Tudor je odradio i ono "nezamislivo" - ostavio je Matea Genduzija na klupi za rezerve a šansu je dao Daičiju Kamadi.

Genduzi je najbolji fudbaler Lacija ove sezone, njegove dobre partije su ga stavile čak i na radar Didijea Dešana koji ga je vratio u reprezentaciju, pa se smatra da je Tudor samo htio da odmori svog vezistu nakon reprezentativnih obaveza.

Na kraju krajeva, upravo je Genduzi centirao Marušiću za pobjedonosni gol.

Lacio na kraju jedino može da bude zabrinut što i dalje njegovi fudbaleri ne pretvaraju velike prilike u gol, protiv Juventusa su bile dvije gotovo stoprocentne šanse za Tatija Kasteljanosa koje argentinski napadač nije iskoristio.

Da li je prerano da se priča o revoluciji u rimskom klubu, sigurno jeste.

Utakmica protiv protivnika koji se nalazi u nevjerovatnom padu forme, s kojim Lacio igra i večeras u polufinalu Kupa, pred derbi sa Romom... Tudor nije mogao da sjedne na klupu "nebesko-plavih" u težem rasporedu.

Ali, "ako se po jutru dan poznaje", navijači Lacija će sigurno imati razloga za slavlje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније