Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

07. 04. 2024. 15:32 >> 15:32
Čitaj mi:

OLD FIRM

Šest golova, preokreti, VAR, penali...na kraju remi Rendžersa i Seltika

Jedan od najvećih fudbalskih derbija na svijetu, popularni "Old firm" alerni ovoga puta nije razočarao jer je ponudio sve ono što fudbal čini najvašnijom, uslovno rečeno "sporednom" stvari na svijetu.

Rezultatski preokret, efektni golovi, kombinacija i lijepe i čvrste igre, na kraju remi 3:3 kojem se više raduju fudbleri Rendžersa u konačnoj trci za šampionsku titulu.

Utakmica koja bi mogla da riješi pitanje šampiona, budući da je Rendžers prije duela imao bod manje uz utakmicu manje, ali sada će, pod uslovom da slavi u zaostalom kolu protiv Dandi Junajteda gdje su apsolutni favorit da ima dva boda prednosti nad največim rivalom.

Sudija Džon Biton nije ni svirao početak meča, a Seltik je već poveo za šok "plave strane" Glazgova.

Hart je imao deganžman dalek ka golu protivnika, kapiten "policajaca" Džejms Tevarnije je probao da je vrati svom golmanu, ali nije bio svjestan da iza njega velikom brzinom dolazi Daizen Maeda.

Lopta se odbila od Japanca, prvarila Batlenda i već u 20. sekundi meča Seltik je poveo.

Seltik je probao da odmah iskoristi šok protivnika, ali Maeda, Gerit Kun nisu bili precizni u par prilika.

Na drugoj strani najaktivniji je bio Fabio Silva, koji je ipak često gubio duela sa fizički jačim odbrambenim fudbalerima.

U 34. minutu penal za goste.

Morao je Biton da gleda VAR, ali je jasno da je Konor Goldson igrao rukom pa mu nije preostalo ništa drugo nego da pokaže na bijelu tačku.

Met O'Rajli je preuzeo odgovornost i u stilu Andrea Pirla i Franćeska Totija, odlučio se za "panenku" i bio pogodio mrežu Rendžersa.

To je bio rezultat u prvh 45 minuta, a u nastavku domaći su krenuli na sve ili ništa.

U 53. minutu Fabio Silva pada u kaznenom prostoru, sudija mu pokazuje žuti karton zbog simulacije. Uslijedio je poziv iz VAR sobe i Biton nakon gledanja snimka mijenja odluku, poništava Silvi karton, i pokazuje na bijelu tačku.

Kapiten Tavernije preuzima odgovornost i pokazuje zašto je najbolji strijelac od svih defnazivaca u istoriji cijele Velike Britanije.

Samo minut i po nakon gola Rendžersa novo slavlje i delirijum na Ajbroksu. Sirijel Desers je pogodio mrežu Hartsa, ali ponovo VAR zove Bitona, i gol je poništen.

U začetku akcije Tom Lorens je faulirao Tomokija Ivatu i Biton ponovo donosi pravu odluku i poništava gol.

Uslijedio je pad tempa obije ekipe, ali samo koliko da igrači uhvate dah za završnicu. Inicijativu su imali domaći i to se isplatilo u 86. minutu. 

Jedan od plejade talentovanih fudbalera Brajtona, koji je na pozajmici u Glazgovu Abdalah Sima, uhvatio je jednu loptu, uz pomoć doduše i Mekgregora, ali dovoljno za 2:2 i ogroman bod koji bi mogao da donese titulu.

Ali samo minut kasnije novi šok za Rendžerse. Bukvalno idući napad Paolo Bernardo šalje dobru loptu ka Adamu Aidi, fudbaleru Noriča koji je na pozajmici u Seltiku, a on sjajno reaguje i ponovo vraća Seltik u vođstvo. 

Daje bilo koji drugi derbi u pitanju, vjerovatno bi ovakav šok bio previše za psihu igrača, ali to nije situacija sa "Old firmom". 

Idol navijča Rendžersa Džon Landsterm je dodao loptu Rabiju Matondu, a englesko krilo je prelijepo iskosa pogodio mrežu Harta za novi rolerkoster emocija na Ajbroksu. 

Mreže su u preostalom duelu mirovale, a nakon ovog kola Rendžers se pita do kraja i imaće blagu prednost u odnosu na Seltik u borbi za titulu.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније