Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N.R.

09. 04. 2024. 23:14 >> 23:26

PRVI MEČEVI ČETVRFINALA

Noć za pamćenje u Ligi šampiona

Spektakularna noć u Ligi šampiona. Na dva meča četvrtfinala viđeno je 10 golova - dva remija, Real Madrid - Mančester siti 3:3 i Arsenal - Bajern Minhen 2:2.

Siti je poveo u Madridu već u drugom minutu, Bernardo Silva je iz slobodnjaka iznenadio Lunjina, koji nije stigao da reaguje i zaustavi udarac u prvi ugao.

Real je u razmaku od samo 10 minuta uspio da preokrene. Prvo je u 12. minutu Kamavinga šutirao sa distance, lopta je zakačila Rubena Dijaša i prevarila Ortegu za 1:1.

Samo dva minuta kasnije, Real je preokrenuo, u jednom tipičnom kontra napadu, Vinisijus je izbacio Rodriga, koji je pobjegao i uhvatio Ortegu u raskoraku i pogodio za 2:1.

U drugom poluvremenu Siti je imao loptu i igrao na polovini Reala. Nevjerovatni Fil Foden je u 66. minutu prihvatio loptu od Stounsa i potom sa 20 metara raspalio po njoj i poslao je u same rašlje za 2:2.

Samo pet minuta kasnije u glavnoj ulozi je bio Joško Gvardiol - Griliš mu je dodao loptu, Hrvat se u prijemu namjestio na slabiju desnu nogu i potom sa skoro 25 metara pogodio malu mrežu za 2:3.Real je nakon toga krenuo nešto konkretnije u napad, u 79. akciju je poveo Modrić, koji je odigrao do Vinisijusa, ovaj pronašao Valverdea na desnoj strani, a Urugvajac volej udarcem pogodio za 3:3. 

Prvo poluvreme u Londonu bilo je prilično zanimljivo. Već poslije 12 minuta igre ''tobdžije''povele - Bukajo Saka je probio po desnoj strani, a zatim je na asistenciju Bena Vajta sa oko 12-13 metara pogodio donji desni ugao gola golmana Nojera za 1:0.

Samo šest minuta je potrajalo vođstvo Arsenala, uslijedio je odgovor Bajerna - nesporazum golmana Raje i defanzivaca domaćeg tima. Gorecka je u kaznenom prostoru Arsenala pronašao Gnabrija koji sa oko 7-8 metara šalje loptu iza leđa golmana Raje - 1:1.

Ekipa iz Minhena u 32. minutu stiže do preokreta. Saliba je napravio prekršaj nad Saneom u kaznenom prostoru domaćih i sudija Niberg je pokazao na bijelu tačku - siguran Hari Kejn za 1:2.

U drugom poluvremenu viđen je samo jedan gol, Žezus i Trosar režirali su izjednačenje na 2:2, Brazilac je poslije odličnih drublinga bio u ulozi asistenta, a Trosar je sa petnaestak metara pogodio mrežu.

Jasno je da će sve rešavati u revanšima u Mančesteru i Minhenu koji su zakazni za 17. april.

Preostala dva meča četvrtfinala su sjutra, sataće se Atletiko Madrid - Borusija Dortmund i PSŽ - Barselona.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније