Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

rtcg.me/Beta

16. 01. 2016. 21:11 >> 20:57
1

SLAVILA I CIBONA

Prvi trijumf Partizana u gostima

Košarkaši Partizana i Cibone upisali su pobjede u večerašnjim mečevima 20. kola Jadranske lige.

Sa Aleksandrom Džikićem na klupi, "crno-bijeli" su konačno ostvarili pobjedu na gostujućem terenu, prvu ove sezone, i to upravo protiv kluba sa kojim je Džikić osvojio dvije titule u Sloveniji.

Partizana je odigrao još jedan dramatičan meč u ABA ligi, a večeras su savladali Krku u Novom Mestu sa 75:70 (13:11, 23:16, 19:28, 20:15).

Beograđani su ostvarili izuzetno značajnu pobjedu u žestokoj borbi za opstanak, pošto su se večeras izjednačili u skoru sa slovenačkim timom (osam pobjeda i 12 poraza).

Nevjerovatnu partiju prikazao je Aleksandar Cvetković i koji je susret završio sa indeksom 42. On je postigao 21 poenom, a imao je i tri skoka, sedam asistencija i ukradenih lopti.

Džons ga je pratio sa 19 poena i šest skokova, Vilson je dodao 14, a dva manje Vitkovac, uz osam uhvaćenih lopti. Za beogradski tim debitovao je Amerikanac Darel Vilijams, koji je postigao četiri poena i imao četiri skoka.

Kod domaćih, Kastrati je imao 15 poena, po 11 su ubacili Ivanov, Sinovec (3/13 za tri) i Rojc, dok je Lapornik zabilježio 10.

U narednom kolu, Partizan će u ponedjeljak, 25. januara, u Beogradu igrati protiv Crvene zvezde, a Krka će u subotu, 23. januara, igrati u Skoplju protiv MZT-a. 

Cibona je večeras u Zagrebu savladala MZT Skoplje sa 68:62 (15:21, 16:18, 20:12, 17:11) i tako ostvarila devetu pobedu u regionalnom takmičenju.

Džejms Brajan Florens bio je najefikasniji u ekipi Cibone sa 18 poena, Ante Žižić postigao je 11 poena i imao 11 skokova, a Andrija Žižić i Jasmin Hukić dodali su po devet poena.

U makedonskom timu najefikasniji sa po 14 poena bili su Đorđe Drenovac i Damjan Stojanovski.

Cibona je gubila na poluvremenu sa 27:37, ali je dobrom odbranom u nastavku uspjela da nadoknadi zaostatak, jer je u drugom poluvremenu primila samo 23 poena.

Zagrebački tim je do kraja treće četvrtine izjednačio, a na početku posljednje dionice serijom od 7:1 poveo je sa 58:52 i "prelomio" utakmicu.

Cibona je peta na tabeli sa devet pobeda i 11 poraza, a MZT je šesti s pobjedom manje.

U narednom 21. kolu Cibona će igrati na gostujućem terenu protiv Igokee, a MZT u Skoplju protiv Krke.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније