Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

10. 07. 2013. 14:53 >> 14:55

PORUKA NIKSIMA

Entoni: Hoću Ronda

Selidba Pola Pirsa i Kevina Garneta iz Bostona u Bruklin dala je ideju Karmelu Entoniju da se u Njujork preseli i plejmejker Seltiksa Ražon Rondo, ali u Nikse.

Melo je prije tri godine stigao u Medison Skver Garden, a i pored nekoliko velikih projekata, Niksi sa njim imaju skor 7-14 u plej-ofu, i daleko su od titule.

Iako je među Nikse nedavno stigao nekadašnji prvi pik sa drafta Andrea Barnjani, Entoni nije zadovoljan, želi veće ime u svom timu, a najviše bi mu odgovarao All Star plejmejker Rondo.

Međutim, trejd Ronda u Nikse predstavlja nemoguću misiju.

Koliko je realno očekivati da će se Seltiksi, koji počinju reizgradnju tima, odreći svog 27-godišnjeg plejmejkera, koji bi upravo trebalo da bude čovjek oko koga će da grade ekipu?

Drugi problem za Nikse je 'seleri kep' davno su ga ispunili, a čak ni bogati Njujorčani nijesu raspoloženi da naredne godine plaćaju porez na "luksuz" koji će biti još oštriji nego do sada.

Pitanje je i šta Niksi mogu da ponude Seltiksima za Ronda, a jedini razuman odgovor na to pitanje je 22-godišnji bek Iman Šampert. Međutim, Bostonu nije potreban igrač tog profila, jer već imaju svoju mladu nadu, Ejverija Bredlija.

Niksi ne mogu da pariraju ni sa pikovina na budućim Draftovima, jer su pika 2014. proslijedili Denver Nagetsima, a onog od sljedeće godine Toronto Reptorsima.

Nema sumnje da je Niksima potreban plejmejker, i to veliki poenter koji će pomoći Entoniju u napadu. Rejmond Felton je jedina opcija trenutno u MSG, s obzirom da Pablo Priđioni već ima 36 godina, a da se Džejson Kid preselio na klupu komšija iz Bruklina.

(B92)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније