Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Pobjeda / Arena ]

08. 01. 2019. 10:45 >> 10:15

ČEKA SE REAL

Kuzmić prva želja Repeše

Ognjen Kuzmić (28), srpski košarkaš i centar Real Madrida, prvi je pik trenera Budućnost Volija Jasmina Repeše za mjesto novog centra podgoričkog evroligaša, saznaje Pobjeda.

Kuzmić se perfektno uklapa u profil igrača koji Repeša traži nakon odlaska Alena Omića u Milano. Sada je pitanje, da li će trener Reala Pablo Laso dozvoliti 215 santimetara visokom centru, da napusti redove šampiona Evrope.

Kuzmić, bivši centar Golden Stejta u dvije NBA sezone, na visokom evroligaškom nivou igrao je u Crvenoj zvezdi kod Dejana Radonjića u sezoni 2016-17, kao i Panatinaikosu sezonu ranije. Tešku povredu koljena doživio je u uvodnom dijelu sezone 2017-18. U ovoj sezoni je oporavljen, ali je kod trenera Lasa odigrao devet utakmica (dvije u ligi). Ne radi se slaboj formi ili problemima nakon duge pauze, već o izuzetnoj konkurenciji na centarskim pozicijama. Starter na “petici” je Tavares, sa klupe izuzetan doprinos daje Gustavo Ajon. Minutažu dobija i veteran Felipe Rejes, simbol kluba, dok kvalitet u nižoj petorci daje Trej Tompkins, stoga je jasno, zbog čega Kuzmića nema mjesta u petorci prvaka Evrope nakon sezone pauze.

Rođen u Doboju, u Bosni i Hercegovini bi Budućnosti donio dodatni kvalitet koji nije imala u postavi sa Omićem. Specijalista je u odbrani od pika, a s sobzirom na atletske predispozicije, bio bi bitan u duelima sa korpulentnim centrom Crvene zvezde Majklom Odžom u eventualnoj završnici ABA lige.

“Opcija na tržištu ima, ali ne želim da igrač kojeg dovedemo bude samo zakrpa za naše trenutne probleme. Želim rješenje koje će nam donijeti dugoročan i dodatni kvalitet”, kazao je trener Repeša nakon trijumfa nad Igokeom u nedjelju.

Kuzmić se perfektno uklapa u profil igrača koji bi, sa klupe, bio izuzetna podrška mladom Gogi Bitadzeu u finišu sezone. U Crvenoj zvezdi je u sezoni 2016-17 na 30 evroligaških mečeva bilježio 9,4 poena i 4,3 skoka po utakmici. Sada sve zavisi prije svega od spremnosti trenera Reala Pabla Lasa da se odrekne jednog igrača. Ukoliko se to desi, Budućnost Voli mogla bi dobiti izuzetno pojačanje u borbi za odbranu ABA trona na proljeće.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније