Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

13. 09. 2013. 22:56 >> 23:29
26

EP - SLOVENIJA

Francuska, Srbija i Litvanija među osam

Francuska je u meču sa najviše koševa na prvenstvu savladala Letoniju sa 102:91 i prošla u četvrfinale. Srbija je doživjela prvi poraz u drugoj fazi takmičenja na EP u Sloveniji. Ukrajina je bila mnogo bolja od izabranika Dušana Ivkovića 82:75, ali "orlovi" idu dalje. Prošla je i Litvanija koja je lako izašla na kraj sa Belgijom 86:67.

I Francuska i Letonija su ušle stegnuto u meč, ali je Francuska nakon nekoliko minuta preuzela kontrolu i počela da povećava svoje vođstvo. Na minut i po prije kraja prve četvrtine Francuzi su već stigli do dvocifrene prednosti (23:13).

Do kraja četvrtine, došli su do plus 16. U posljednjem minutu druge četvrtine imali su i plus 20 (52:32), a na poluvrijeme 52:35, pošto je Strelnieks pogodio sa zvukom sirene.

U trećoj četvrtini, Francuzi su zahvaljujući Batumu, Parkeru i Dijau održavali prednost veću od 20 poena. Međutim, pred kraj treće četvrtine uslijedilo je  buđenje Letonaca, koji su sedam minuta prije kraja prišli na minus sedam (81:73).

Ipoak, u finišu se probudio Toni Parker i zime za "pijetlove" nije bilo, do konačnih 102:91.

Duel sa Ukrajinom je pokazao da odbrana Srbije nije na potrebnom nivou.Do velike pobjede Ukrajince su predvodili Džeter sa 20 poena i Kornijenko sa 21.

U timu Dušana Ivkovića Bjelica je bio najviše raspoložen sa dabl-dabl učinak od 22 poena i 10 skokova. Dvocifreni učinak imali su još Nenad Krstić (17 poena) i Bogdan Bogdanović (15 poena).

Srbija poslije ovog poraza ima sedam bodova u grupi, baš kao i Litvanija. Ukrajinci su pobjedom zakomplikovali situaciju u grupi "E" pa će od rezultata posljednjeg kola zavisiti ko će u dalji tok takmičenja.

Litvanci su se poigrali sa Belgijom. Ekipa Jonasa Kazlauskasa je poslije deset minuta imala šest poena viška - 18:12. U drugoj četvrtini Litvanci su brzo došli do dvocifrene prednosti, koju su potom samo povećavali.

U trećem periodu bilo je i plus 25 (69:34), a u posljednju četvrtinu su ušli sa plus 34. Do kraja meča, održali su ubedljivu prednost, iako su Belgijanci pokušali da smanje zaostatak, ali je Litvanija slavila sa 19 poena razlike.

Najbolji u trijumfu Litvanije bio je Motiejunas sa 13 poena, a po jedan manje dodali sz Kizminaskas, koji je dodao i osam skokova i Valančijunas, koji je dodao deset skokova.

Kod Belgijanaca, Tabu je upisao 15 poena, a jedino je još dvocifreni učinak imao Ervel sa deset poena i osam skokova.

Пратите нас на

Коментари26

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније