Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Arena / Pobjeda ]

11. 02. 2020. 12:06 >> 12:05

ZBOG KORONAVIRUSA

Todorović napušta kineski klub?

Marko Todorović bi mogao narednih dana da napusti kineski Tijanđin. Bivša “petica” Barselone, Himkija i Huventuda, igrač sa bogatim evroligaškim iskustvom, nakon proglašenja epidemije korona virusa u Kini boravi u rodnoj Podgorici.

Igraće za našu reprezentaciju 21. i 24. februara, u mečevima protiv Velike Britanije i Francuske u Podgorici u kvalifikacijama za Eurobasket. Ugovori u kineskoj ligi su specifični i na reviziji nakon svakog mjeseca.

Marko ima pravo da, nakon što je prvenstvo prekinuto do daljnjeg, raskine ugovor sa Tijanđinom. Sa druge strane, Tijanđin su trajno napustila već dvojica trenera, ali i svi stranci koji nastupaju za tim.

Trener je prije dva dana javno istakao da vjeruje da će se svi inostrani igrači, pa i Todorović, vratiti krajem mjeseca. Konkretno, očekuje se Markov povratak u Kinu nakon što završi obaveze sa reprezentacijom.

Ipak, u ovom momentu niko ne može garantovati kakva će biti situacija sa koronavirusom za dvije sedmice u toj zemlji.

Crnogorac se u kineskom šampionatu sjajno snašao od jeseni. Na 24 utakmice ostvario je učinak od čak 22,7 poena i 13,1 skokova po meču. Todorović je posebno interesantan timovima iz regiona, ali visina njegovog ugovora u Kini ga prije svega čini dostupnim jakim evroligašima za finiš sezone.

U ABA ligi rok za dovođenje igrača je 15. februar. Istog dana u Podgorici će reprezentacija Crne Gore zvanično početi pripreme za novu sezonu

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније