Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

04. 04. 2024. 22:05 >> 22:05
Čitaj mi:

TODOROVIĆ U "BASKET FESTU"

"U Španiji sam kao kod kuće, ACB liga me jako motiviše"

Crnogorski internacionalac Marko Todorović kazao je se u Španiji osjeća kao kod kuće, te da ga ACB liga uvijek inspiriše i motoviše. On je, gostujući u emisiji "Basket fest" na TVCG, kazao, da je cilj njegove Mursije u ovoj sezoni da stigne do fajnal-fora FIBA Lige šampiona, a da u španskom prvenstvu dogura što dalje.

Mursija je sinoć na startu četvrtfinalne serije FIBA Lige šampione iznenađujuće lako savladala Ludvigsburg 98:72, uz 16 poena našeg igrača.

"Dobili smo ih većom razlikom, nego što je razlika u kvalitetu između dvije ekipe. Ali to je pokazatelj da smo se dobro spremili. Pokušaćemo da ih dobijemo u Njemačkoj, da ne čekamo majstoricu. FIBA Liga šampiona ima kvalitet, tu su neke ekipe koje su igrale bitnu ulogu u Evrokupu, jako je teško i zahtjevno", kazao je Torodović.

Timovi iz Španije uglavnom dominiraju u FIBA Ligi šampiona...

"Španci posljednjih godina imaju makar dvije ekipe na fajnal foru. Mursija je jednom igrala na završnom turniru, ljudi u klubu su jako srećni kako igramo, a fajnal-for bi bio kruna sezone u Evropi. Ako odemo tamo, jurićemo trofej. U polufinalu bi nas čekala Unikaha, biće teško, ali vjerujemo u uspjeh", istakao je Todorović.

Otkrio je da nakon igranja u Kini nije planirao da se vraća u Evropu. Međutim, jedan poziv promijenio je sve...

"Uvijek sam volio da igram u Španiji, ovdje sam kao kući. ACB liga me jako motiviše, ali nijesam ni planirao da potpisujem za bilo koji klub u Evropi. Međutim, Mursiji se povrijedio centar, pa sam došao na nagovor Balgote Sekulića koji je ovdje pomoćni trener. Blagota i Nemanja Radović, koji je legenda kluba, pomogli su mi da se adaptiram, osjećam se lijepo ovdje", kaže Todorović.

Vjeruje da ekipa do kraja sezone može mnogo.

"Klupski plan je da se uđe u plej-of, a mi igrači mislim da možemo u doigravanju možemo da pobijedimo svakoga. Sa takvim mentalitetom, imamo razlog da se nadamo najboljem", istakao je igrač Mursije.

Todorović je u februaru bio MVP ACB lige...

"Dobili smo tri od četiri utakmice u tom mjesecu, jako sam zadovoljan zbog toga. Generalno nijesmo imali kiks u prvenstvu, tako da su svi zadovoljni. Trenera Sita Alonsa znam od ranije, osim u Cedevita Olimpiji, u svim klubovima je imao uspjeha. Prilično je discplinovan, vodi računa o detaljima. Zahtjevan je, ali voli i da sasluša igrača. Jedan od najboljih trenera koje sam imao", kazao je Todorović.

On se još jednom osvrnuo na svoj boravak u Kini....

"Uživao sam četiri godine u Kini, iako tamo nije lako igrati. Liga se itekako prati, ove godine je Olimpijakos doveo igrača iz Kine, a i mene su zvali kada sam bio tamo, ali sam odbio klub iz Pireja. Bilo je pozitivno i sa igračke i sa životne strane to iskustvo", zaključio je Todorović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније