Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Milan Jovanović ]

31. 08. 2022. 12:15 >> 12:16

EP U KOŠARCI

Mihailović: Na Turcima je pritisak

Turska mora da preuzme ulogu favorita, a na nama je da pokušamo da napravimo iznenađenje već na startu, kazao je za RTCG reprezentativni bek Vladimir Mihailović.

Košarkaš Mornara je dan uoči početka Evropskog prvenstva i takmičenja u grupi, čiji je domaćin Gruzija, istakao da je pritisak na turskoj selekciji.

"Rival je na papiru mnogo jači. Suvišno je da se troše riječi o kvalitetu igrača, ali i selektora, koji je osvajao Evroligu posljednje dvije sezone", dodao je Mihailović.

Smatra da to, ipak, ne treba da se uzima kao mjerilo jer, kako potencira, imamo dobru ekipu i odličnu atmosferu, te veliku motivaciju i želju da se nešto napravi, uz dozu sreće.

"Imamo, takođe, određenih kvaliteta, koje ćemo pokušati da stavimo u funkciju. Pristup i spremnost da odigramo na visokom nivou, da se ispoštuju zadaci može da napravi razliku. U susretima, kao sa Litvanijom prije nekoliko dana, a na Eurobasketu sa Turskom i Španijom, ne možemo očekivati povlastice, jer se radi o košarkaškim velesilama. Moramo da odigramo i iznad svih očekivanja i naših kvaliteta da bi se pariralo", zaključio je Mihailović.

Utakmica prvog kola grupe "A" Evropskog prvenstva između Crne Gore i Turske biće odigrana sjutra u "Tbilisi areni" od 16 sati i 15 minuta po srednjeevropskom vremenu. Prenos meča je na Televiziji Crne Gore.

Ove dvije selekcije sastale su se prije tri godine u Kini na šampionatu svijeta, kada je slavila Turska nakon velikog preokreta u posljednjoj četvrtini. Prethodno, u kvalafikacijama za Mondobasket zabilježile su po pobjedu u međusobnim duelima.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније