Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Небојша Шофранац

14. 04. 2023. 17:34 >> 17:34

TRENER OLIMPIJAKOSA

Barcokas nastavlja da pravi velike stvari

Jorgos Barcokas je doveo Olimpijakos do prvog mjesta nakon maratonske Eurolige i večeras ce saznati protivnika u plej ofu.

Barcokas nastavlja da pravi velike stvari, kao sto je na početku karijere napravio sa Marusijem 2009/10, kad je odveo ovaj tim sa periferije u top 16 Eurolige i bio na pragu da ih odvede i u ćetvrtfinale. Sjecamo se kako je jedini deklasirao onaj neugodni Partizan Dula Vujosevića, otpisali su sampiona Panatinaikos, i na kraju je Žoc napravio uslugu Partizanu tako sto ih je pobijedio u posljednjem kolu kad Panatinaikos nije mogao nikud, a Partizan to iskoristio i stigao do F4 u Parizu.

Ali i tada Barcokas je sanjao samo Olimpijakos, tim koji je te sezone igrao finale sa Barsom. Otišao je u Panionios i gledao kako Duda Ivković donosi triplu krunu 2012 u Pirej. Ali je tada i iznenada otišao pa su zvali Barcokasa, a on odbranio evropsku títulu 2013 savladavsi CSKA i Real na F4, sa liderom Spanulisom. Odveo je i Lokomotivu Kuban na F4 2016 izbacivši u petom meču Barsu usred Barselone, tada je proslavio Rendolfa, Singltona i ostale. Morala ga je onda uzeti Barsa ali ostao je samo godinu, bez F4. Nakon Himkija, vratio ga je Olimpijakos 2020 i opet je krenulo, F4 prošle godine i ona trojka Micića koja je srušila san u Beogradu, a ove je ispred svih favorita.

Manje se zna da je njegov otac Andreas bio jedan od lidera komunističke partije KKE i progonjen nakon rata jer je u Grčkoj bila diktatura. Pobjegao je iz famoznog zatvora Vugla kojeg su zvali "Evropski Alkatraz" 1955.godine, nakon što je mjesecima kopao tunel prema moru. Od njih 27 uspjelo je da pobjegne 11, a jurilo ih je 23 hiljade policajaca. To bjekstvo inspirisalo je Džona Sterdžesa da napravi slavni film "The Great Escape" koji je objavljen na praznik 4.jula 1963 u Americi, a glavnu ulogu imao je Stiv Mek Kvin. Ipak, Andreas je ponovo zatvoren, Jorgos je rođen 1965.godine, ali prvi put ga je vidio tek 1975, sa deset godina. Andreas je iz zatvorske ćelije jedino mogao da vidi more i luku, Pirej naravno. Zato ovo mjesto znači život za Jorgosa Barcokasa koji je uvijek govorio da je ponosan na svog oca koji je vjerovao u socijalizam i žrtvovao se za svoje ideale..

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније