Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

N.R.

25. 01. 2024. 18:30 >> 18:42

NEXT GENERATION TURNIR

Mijović: Velika stvar za Crnu Goru

SC Derbi će od petka do nedjelje biti domaćin prestižnog evroliginog Adidas Next Generation turnira, za igrače do 18 godina.

Evroliga je ove godine predvidjela četiri turnira koji će biti održani u Podgorici, Beogradu (1-3. mart), Dubaiju (22-24. mart) i Parizu (29-31. mart).

Prema propozicijama, pobjednik svakog turnira kvalifikovaće na završni turnir koji je predviđen tokom Fajnal-fora u Berlinu.

U Podgorici će nastupiti osam ekipa koje su podijeljene u dvije grupe.

Trener juniorskog tima, koordinator mlađih selekcija i trener za individualni rad sa talentovanim mladim igračima u SC Derbiju, Petar Mijović poručuje da je dodjela domaćinstva velika stvar i da otvara velike mogućnosti za crnogorsku košarku opšte.

“Velika je stvar da Podgorica i Crna Gora budu u mogućnosti da organizuju jedan od četiri turnira na tlu Evrope, s tim da se Next Generation Evroliga ove godine proširila i na Dubaji. Klubu, košarkaškim radnicima i kompletnoj košarkaškoj zajednici kod nas ovo mnogo znači. Košarkaški radnici će moći da vide kako se u radi u vrhunskim organizacijama, koliko se posvećuje pažnje mlađim kategorijama. Svi znamo koliko je mladih, kasnije vrhunskih igrača prošlo kroz ovakva takmičenja“, rekao je Mijović.

Bivši trener prvog tima Budućnosti i poljskog Šljonska je govorio o ambicijama SC Derbija.

“Prevashodno, naš cilj je da se klub pozicionira na evropskoj mapi što se tiče mlađih kategorija. Želimo da pokažemo da se u SC Derbiju rade ozbiljne stvari i da se vodi računa o razvoju mladih igrača. Crna Gora je tlo koje je uvijek rađalo izuzetne košarkaše. Period ispred nas će pokazati da ima dječaka koji mogu u doglednoj budućnosti da budu nosioci velikih projekata i igrači za velike klubove“.

Mijović napominje da je ovo izuzetna prilika da naši klubovi uspostave saradnju sa velikanima.

“Možemo da se upoznamo sa načinom njihovog rada, selektiranja, takođe, ljudi koji su ljubitelji mlađih kategorija mogu da dođu i vide rad velikih klubova i buduće zvijezde. Veliki broj talentovanih klinaca nađe put do vrhunske košarke, ali i ima i puno onih koji obećavaju mnogo ali ne stignu do seniorske košarke. Ta ramjena iskustva je jako važna za ekipu kao što je SC Derbi. Nadam se da ćemo sve ove stvari upotpuniti dobrim igrama i možda nekim iznenađujućim pobjedama. Vidjećemo“, zaključio je Petar Mijović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније