Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

30. 03. 2024. 08:40 >> 08:40
Čitaj mi:

NBA

Vembanjama anulirao 61 poen Brunsona: Partija karijere rukija San Antonija

Košarkaši San Antonio Sparsa slavili su protiv Njujork Niksa 130:126 u spektakularnom duelu u Frost Bank Centru.

Ako bi smo mogli da opišemo meč nekom domaćim citatim najbolji opis meča bi bio "udario junak na junaka", u duelu Viktora Vembanjame sa jedne i Džejlena Brunsona sa druge strane

Francuski ruki je ubacio rekord karijere sa 40 poena (13/22) uz 20 skokova, sedam asistencija i dvije ukradene lopte.

NBA liga je na ovakve brojke nekog rukija čekala od 16. februara 1993. godine kada je Šekil O'Nil imao 46 poena i 21 skok u duelu Orlanda i Detroita.

Samo još jedna potvrda kakvom počektku karijere svjedočimo prateći mladog 20-godišnjeg francuskog centra.

Ovo je ujedno bio njegov 39. karijerni dabl-dabl učinak u 65 odigranih utakmica.

"Nikada nisam vidio u životu toliko igračkih veličina kao u ovih proteklih par mjeseci u NBA ligi. Želim da i sam postanem jedna od njih, i znam da još nisam ni blizu ali mislim da sam na pravom putu", kazao je Vembanjama nakon meča.

Sa druge stane ništa monstruozna partija Džejelna Brunsona kojem je samo jedan poen falio da izjednači rekord franšize koji drži Karmelo Entoni koji je protiv Šarlot Hornetsa 24. januara 2014. godine imao 62 poena.

Brunson je za 61 poen bilo potrebno 47 puta da uputi šut ka košu protivnika od čega je 25 puta bio precizan.

Imao je i šest asistencija kao i četiri skoka.

Plej Njujorka je međutim na kraju bio samokritičan prema sebi.

"Sjajna stvar je ovakva partija, ali sve se to ne računa kad na kraju nismo slavili. Poraz je "oprao" moj učinak, pa se on i ne računa", kazao je Brunson nakom meča.

Utakmica je bila puna uspona i padova obije strane, sa čak blažom povredom Vembanjame koji je izašao sa parketa u prvoj dionici, ali se vratio kasnije iz svlačionice i odigrao do kraja meč.

Džeremi Sočan se sa druge strane povrijedio u drugoj dionici i nije se više vraća u igru, s tim što se može reći da je Vembanjama "prodisao" njegovim izlaskom.

Devin Vasel je dao 23 poena za Spurse uz sedam asistencija, Keldon Džonson je dao 17 sa klupe.

Kod Njujorka Brunsona je pratio Donte DiVićenco sa 20 poena (7/13 iz igre od čega 6/12 za tri poena).

Spursi su tako došli do svoje tek 18 pobjede u sezoni i sada im trebaju još tri kako bi nadmašili "crni rekord" franšize kada su bili na omjeru 20/62.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније