Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

L.V.

09. 04. 2024. 14:17 >> 14:31
Čitaj mi:

PLEJ PARIZA

Ti Džej Šorts MVP Evrokupa

Američki košarkaš sa pasošem Sjeverne Makedonije Ti Džej Šorts proglašen je za MVP-a Evrokupa.

Omaleni plej (visok svega 175 cm) tako nastavlja da pomjera sopstvene granice budući da je prošle sezone osvojio nagradu za najboljeg igrača FIBA Lige šampiona, gdje je sa njemačkim Bonom na kraju uzeo i titulu kao i nagradu MVP Final 4 turnira LŠ.

Njegov Pariz je ove sezone na skoru 20 pobjeda i samo jedan poraz, igraju u finali drugog po snazi evropskog takmičenja sa Burgom.

Šorts je na prosjeku od 18 poena i 7,5 asistencija po meču, čime je najbolji asistent i drugi strijelac takmičenja.

On je ušao i u idealnu petorku Evrokupa zajedno sa Trevionom Vilijamsom (Ulm), Gejbom Olasenijem (London Lajons), Ajzeom Majkom (Burg) i Metom Morganom (London Lajons).

Šorts je tako drugi igrač u istoriji evropske košarke koji je spojio dvije titule MVP-a FIBA Lige šampiona i Evrokupa, poslije bivšeg reprezentativca Crne Gore Tajrisa Rajsa.

Pariz je veliki favorit u finalu sa čime bi iduće sezone postali učesnici Evrolige.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније