Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

01. 09. 2014. 19:43 >> 20:35
1

MUNDOBASKET

Francuska lako, Filipinci namučili i Argentinu

Francuzi i Argentinci opravdali su uloge favorita uz trećem kolu Mundobasketa u Španiji, ali su "gaučosi" savladali selekciju Filipina teže nego što se očekivalo.

Filipinci su u prethodnom kolu odigrali sjajnu partiju proivt Hrvatske (izgubili tek u produžetku), a danas su propisno namučili još jednog favorita u Grupi B.

Bolji od njih bili su Argentinci, koji su uspjeli da se oporave od jučerašnjeg poraza od Hrvatske. Međutim, "gaučosi" nijesu imali lak posao, selekcija Filipina je od početka zaigrala hrabro ali na krtaju izgubila rezulatatom 81:85.

Na kraju prve četvrtine Filipinsi su imali predsnost od tri razlike (25:22), ali su Luis Skola i drugovi do poluvremena uspjeli da dođu do blagog preokreta, a u trećoj dionici i do dvocifrene prednosti.

Nijesu se Filipinci predavali, već su uhvatili priključak u posljednjih 10 minuta, ali im je ponovo malo falilo da naprave iznenađenje.

Skola je još jednom bio najefikasniji u selekciji Argentine, ovog puta sa 19 poena, a na drugoj strani De Okampo je upisao poen manje. Nakon trećeg kola, Argentinci imaju dvije pobjede i poraz, dok još uvijek Filipini nijesu zabilježili trijumf i pored odličnih partija.

Ranije danas, u istoj grupi, selekcija Senegala je napravila iznanđenje savladavši Hrvatsku 77:75.

U Grupi A, Francuzi su lako izašli na kraj sa Egiptom i upisali drugu pobjedu na šampionatu, koja im je obezbijedila plasman u osminu finala. To je pošlo za rukom i košarkašima Srbije, koji su bili bolji od Irana (83:70).

Na kraju prve četvrtine, Francuska je imala prednost od osam poena (23:15), da bi do poluvremena došli na plus 23 (49:26).

Nijesu posustajali Francuzi ni u nastavku susreta. Nemilosrdno su punili koš Egipćana koji danas nijesu mogli ništa. Nakon 30 minuta igre bilo je 32 razlike (68:36), a u posljednjoj dionici prednost Francuza dodatno se povećala. U jednom trenutku bilo i 44 razlike, ali su na kraju su slavili pobjedu od 39 poena razlike.

U ovom meču, svi francuski igrači su se upisali u strijelce, a predvodio ih je Žofri Lovernj sa 12 poena, koliko je postigao i Elgamal, najbolji u selekciji Egipta.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније