Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

19. 10. 2014. 23:12 >> 23:26

POBJEDA ZVEZDE

Budućnost nije dugo bila sama na vrhu

U posljednjem meču 4. kola regionalne košarkaške ABA lige Crvena Zvezda je lako izašla na kraj sa Mega Vizurom, savldavši je sa 93:77 (26:29, 25:15, 17:17, 25:16). U nešto ranijem terminu, Cedevita je kod kuće pobijedila Metalac iz Valjeva sa 79:66 (17:18, 25:19, 17:18, 20:12).

Kako se i očekivalo, Zvezda došla do četvrte ovosezonske pobjede i na vrhu tabele se pridružila Budućnosti, koja je danas ostvarila sigurnu pobjedu nad Levskim u Sofiji.

Mega Vizura je uspjela da pruži nešto jači otpor u prvoj četvrtini, ali u drugoj dionici ekipa Dejana Radonjića je 'pojačala gas', preuzezima kontrolu nad mečom i na odmor odlazi sa sedam poena razlike.

U nastavku, "crveno-bijeli" nijesu dozvolili rivalu da ozbiljnije ugrozi njihgovo vođstvo. Prednost se samo uvećavala i na kraju ostavrena je ubjedljiva pobjeda.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je kapiten Luka Mitrović sa 27 poena, a Boban Marjanović je dodao 20. Nikola Jokić sa 17 i Nenad Miljenović sa 14 poena predvodili su ekipu Mega Vizure, kojoj je ovo drugi poraz od početka sezone.

Cedevita je nakon početna dva poraza stigla do druge uzastopne pobjede na svom parketu. Zagrebčani su sjajno počeli meč i od starta su kontrolisali igru. Sredinom druge četvrtine imali su i +14, pa pitanje pobjednika više nije dolazilo u pitanje.

Najbolji u ekipi Cedevite centar Miro Bilan sa 17 poena i 11 skokova, Ante Delaš je ubacio 11 koševa, a Fran Pilepić 10. Na drugoj strani najefikasniji je bio Nikola Jevtović sa 21 poenom.

Nakon večerašnje pobjede, Cedevita je peta na tabeli, dok su gosti iz Valjeva ostali na dnu tabele, još uvijek bez pobjede.

U posljednjoj utakmici 4. kola u ponedjeljak (20.30) Cibona je domaćin Zadru.

ABA liga, 4. kolo:

Nedjelja:

Crvena zvezda - Mega Vizura 93:77
Cedevita - Metalac 79:66
Levski - Budućnost 75:92
Olimpija - Partizan 87:58

Subota:

Igokea - Krka 66:53
MZT - Solnok 74:58

Ponedjeljak:

20.30 Cibona - Zadar

Tabela:

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније