Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

16. 06. 2015. 18:58 >> 21:21
2

ZVANIČNO

ABA liga 100% u vlasništvu klubova

Predstavnici svih nacionalnih saveza, klubova učesnika i čelnika ABA lige na sastanku u Zagrebu, postigli su dogovor da Regionalna liga, koja će brojati 12 klubova, bude 100 odsto u vlasništvu klubova.

Tako su ispunjeni zahtjevi FIBA vezani za vlasničku strukturu regionalnog takmičenja.

Podsjećamo, FIBA je poslala ultimatum Savezima da će reprezentacije ispaštati ukoliko klubovi nastave da se takmiče u nepriznatoj ABA ligi.

Sjedište nove ABA lige biće u Zagrebu. Liga će imati predsjednika i dvojicu potpredsjednika, koji će se mijenjati svake godine, a u prvoj sezoni predsjednik će biti prvi čovjek Budućnost Volija Dragan Bokan.

Savezi i klubovi su poslali pismo u sjedište FIBA sa obavještenjem da je dogovor postignut.

„Poštovani gospodine Bauman, obavieštavamo Vas da je dana 16. juna u Zagrebu održan zajednički sastanak šest nacionalnih košarkaških saveza sa teritorija bivše Jugoslavije i predstavnika 12 klubova učesnika regionalne košarkaške lige. Na sastanku je postignut dogovor o formiranju i registraciji nove regionalne ABA lige u 100% vlasništvu 12 klubova učesnika te lige. Tim dogovorom prestaju da važe potpisi klubova učesnika koji su dati na sastanku u Ljubljani 20. maja. U prilogu Vam dostavljamo izjavu potpisanu od strane šest nacionalnih košarkaških saveza i Ugovor o osnivanju Jadranske košarkaške lige (ABA). Vjerujemo da ova liga, neophodna za razvoj košarke, ispunjava uslove za priznanje od strane FIBA Evrope. U skladu sa time će se novoformirana Jadranska košarkaška liga (ABA liga) obratiti FIBA Evrope", navedeno je uz potpise predstavnika Kosarkaških saveza Crne Gore, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Slovenije i BiH.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније