Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

18. 05. 2019. 10:57 >> 10:57

BIZNIS

Jusein Bolt će praviti jeftine električne automobile

Nekada najbolji atletičar svijeta, Jamajčanin Jusein Bolt, predstavio je na sajmu VivaTech u Parizu malo vozilo na struju nazvano po ovom sportisti.

Mikro električni automobil Bolt Nano ("B" Nano) namijenjen je vožnji u urbanim sredinama, na kraćim relacijama.

Bolt Nano, poput sličnog modela Renault Twizy, može da preveze dvije osobe, koje u automobilu sjede jedna iza druge. Na prezentaciji nijesu saopšteni tehnički detalji, ali navodi se da ovo vozilo idealno za vožnju na kratkim gradskim distancama, između tri i 24 km.

Kao jedna od najvećih prednosti ovog automobila, pored električnog pogona, navodi se podatak da na jedno regularno parking mjesto mogu da stanu čak četiri vozila Bolt Nano, čime se štedi na prostoru koji je u zakrčenim gradskim sredinama uvijek dragocjen.

Bolt Nano je takođe pogodan za "car sharing" sisteme u velikim gradovima širom svijeta. Projektovana startna cijena produkcijske verzije ovog automobila biće 9.999 dolara.

Inače, Jusein Bolt je prije električnog četvorotočkaša nedavno predstavio tri modela električnih trotineta - Bolt Original, Bolt One i Bolt Chariot.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније