Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Л.В. [ M.Ž. ]

26. 07. 2023. 09:54 >> 09:54

SP FUKUOKA

Gargović otplivao najbolji rezultat ove godine na 100 m, na kraju 88.

Pola sekunde slabije od ličnog rekorda, ali kao i prije dva dana na dvjesta metara, najbolji crnogorski plivač Ado Gargović je i na 100 slobodno na svjetskom prvenstvu u Fukuoki otplivao najbolji rezultat ove godine, spustio se ponovo ispod 54 sekunde.

Adovih 53.94 bilo je dovoljno za 88. mjesto u konkurenciji 115 takmičara, za najboljim, Britancem Metjuom Ričardsom zaostao je 6 i po sekundi.

U četvrtoj od 12 kvalifikacionih trka završio je na šestom mjestu. Za Gargovića je ovo treće svjetsko prvenstvo, a nakon trke bio je zadovoljniji nego prije dva dana.

"Veoma drugačije neko prvog dana. Imali smo vremena da malo poradimo na brzini i na tehnici. Tako da sam se dosta bolje osjećao u bazenu, to je rezultiralo najboljim rezultatom ove sezone. Drago mi je da sam došao opet na tu granicu 53. Sad u narednom periodu nam slijedi Monetenegro open, i to će biti posljednje takmičenje za ovu sezonu. Ona ide mala pauza pa pripreme za idući ciklus", kazao je Gargović. 

Gargović ima 25 godina, polaznik je razvojnog programa svjetske asocijacije za vodene sportove, ali je napravio pauzu zbog rata u Rusiji, sjedište tog programa bilo je u Kazanju. Od septembra bi trebalo da nastavi u Budimpešti.

Na 100 metara slobodno, u Fukuoki će sjutra da pliva Jovana Kuljača.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније