Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

[ Beta ]

10. 01. 2020. 18:24 >> 18:29
4

PERUNIČIĆ

"Meč sa Crnom Gorom stvar ponosa i časti"

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Nenad Peruničić rekao je danas da je predstojeća utakmica protiv Crne Gore na Evropskom prvenstvu odlučujuća za ostanak njegove ekipe na turniru, ali i stvar ponosa, časti i odgovornosti.

"Utakmica protiv Crne Gore je trenutak odluke ili nastavljamo ili se vraćamo podvijenog repa kući. Stvar je ponosa, časti, inspiracije i odgovornosti koje svi nosimo i predstavljamo svoju zemlju. Očekujem drugačiju reakciju ekipe nego u prethodnoj utakmici, da budu bistrije glave i sa više vjere. Očekujem tvrdu, žestoku, fajtersku utakmicu. Od momaka ću tražiti sve što sam i do sad, da daju sve od sebe, pa i preko granice. Vjerujem da smo spremni da se izdignemo iz ove situacije i poraza u prvoj utakmici. Vjerujem i da imamo snagu, karakter da pokažemo zube i da pobijedimo", rekao je Peruničić, prenio je sajt Rukometnog saveza.

Rukometaši Srbije igraju u subotu od 18.15 u Gracu protiv Crne Gore, u drugom kolu na Evropskom prvenstvu u Austriji, Norveškoj i Švedskoj. Srpski rukometaši su sinoć u prvom kolu izgubili od Bjelorusije sa 30:35.

"Situacija nije dobra, nijesmo krenuli kako treba, govorili smo o prvoj utakmici kao najvažnijoj. Bože moj, muškarci smo, znamo šta želimo. Takve situacije grade i ličnost i karakter. Moramo da vidimo da li možemo da budemo jači u glavama nego što smo bili", dodao je Peruničić.

Govoreći o ekipi Crne Gore, on je rekao da je to dobra, mlada reprezentacija, sa igračima iz Bundeslige.

"Jako su agresivni, što ću i ja tražiti od mojih igrača, čak i više. Nezgodna, agresivna ekipa, sa odbranom koju ne igra mnogo reprezentacija, ali shodno njihovom gabaritu, to im najviše leži. Tu moramo biti jako obazrivi. Tehničke greške i izgubljene lopte moramo da smanjimo na minimum", dodao je on.

Srbija je u prvom meču promašila brojne zicere i sedmerce, a Peruničić je rekao da očekuje da će realizacija u subotu biti barem upola bolja.

"Da smo imali u prvoj utakmici malo bolju realizaciju, mislim da bi bilo potpuno drugačije. O sedmercima i golmanima ne mogu da pričam jer oni su već napravili veliko ime i veliki su igrači da bih ih kritikovao. Svjestan sam da su mogli i morali bolje, to svi očekujemo od njih. Očekujem tu da budemo bolji i da imamo stabilnost u odbrani. Ako stalno ponavljamo lošu odbranu onda sva moja priča pada u vodu - da nam je odbrana glavna snaga i da smo na njoj najviše radili", zaključio je Peruničić.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније