Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

30. 03. 2024. 10:43 >> 13:56
1
Čitaj mi:

BRNOVIĆ I GRBIĆ U "DOBRO JUTRO CRNA GORO"

"Ni Njemačka ni Slovenija nemaju naš karakter i naše srce"

Ženska crnogorska rukometna reprezntacija broji sitno do olimpijskog kvalifikacionog turnira u Ulmu gdje naše djevojke će odmjeriti snage sa reprezentacijama Paragvaja, Njemačke i Slovenije i probati da izbore vizu za Pariz.

Gosti jutarnjeg programa "Dobro jutro Crna Goro" su zato bile naše dvije reprezentativke Tatjane Brnović i Itana Grbić.

Njih dvije igraju za Krim koji je okosnica slovenačke reprezentacije a koji trenira naš stručnjak Dragan Adžić koji je i selektor Slovenije.

"Pričali jesmo od kad smo izvukli grupu. Prvo je počelo kroz šalu, ali gdje je malo šale...Velika je ozbiljnost rezultata ko će proći kako će proći. U suštini to je sport, naša profesija, nema tu nešto lično da se doživljava. Hoćemo mi hoće oni. Nepoznanice nismo ni mi njima ni oni nama, tako da ko bude bolji i ko bude više želio ide dalje", kazala je Brnović.

Grbić je podsjetila na raspored naših djevojaka u Ulmu, gdje prvo igramo sa autasajderom turnira Paragvajem, pa dan pauze, da bi dvije ključne utakmice sa Njemačkom pa Slovenijom odigrali u manje od 24 časa.

"Prva utakmica se igra, pa je dan pauze pa dva dana zaredom utakmice sa Njemačkom i Slovenijom. Sa Njemačkom u 16 časova, a sa Slovenijom u 14:30, manje od 24 časa imamo da se odmorimo i pripremimo, za možda i odlučujuići meč, a i ne mora da bude. Ja se iskreno nadam da neće biti. Već nam je rečeno da su ulaznice za Njemačku rasprodate, tamo je rukomet sport jedan. Tako da će sigutno biti utakmice za uživanje, svaka. O ulogu ne treba pričati sama ta mogućnost da se boriš za Olimpijske igre je san svakog sportiste. I sami vidimo koliko reprezentacija u prethodnim ciklusima i sad nije došlo do kvalifikacija za OI. Tako da ovo što je Tanja rekla "Ko više želi". Ja se nadam da ćemo se dobro pripremiti i već u toj drugoj utakmici mi za nas privedemo neke stvari kraju ako bude moguće. S tim što će biti teško, jer i Njemačka i Slovenija nikad nisu bile jače", kazala je Itana.

Brnović smatra da je utakmica sa Njemačkom za nijansu teža, to zbog domaćinstva, što zbog samog kvaliteta.

"Teže će biti sa Njemačkom. Zbog samog tog ulaska, tj osjećaja da je to početak turnira. Bez potcjenjivanja Paragvaja to je ekipa koju moramo da pobjedimo prije njih. Biće teško. Ali na nas ne utiče puna dvorana prazna dvorana. Preko naših navijača i atmosfere koju smo doživjeli u našim salama ne možemo ni približno da doživimo. Njemačka je kvalitetna ekipa, igračice igraju u svojim klubovima, u dobroj su formi, ali isto ne smatram da tu nije individualan kvalitet koliko je kvalitet tima. Mislim da mi našim timskim duhom, možemo da odgovorimo da ćemo biti spremne, Kod nas nikad želja nije bila upitna".

Itana se prisjetila i dvoboja sa Njemicama u Podgorici na posljednjem Evropskom prvenstvu, i da su one tada pokazale kvalitet. Ipak naš bek smatra da ni Njemice ni Slovenne nemaju "crnogorski karakter".

"Ja mislim da je Njemačka tu pokazala svoj kvalitet. Pred našim navijačima u onakovj atmosferi nismo mogli da se opustimo. I sad na ovom prvenstvu sa svakim su odigrali fenomelano čak i sa Danskom pred 13.000 danskih navijača izgubile su samo jedan razlike. Stvarno jedna kvalitetna ekipa, godinama igraju vrhunski rukomet. Ono što sigurno nemaju ni Njemačka ni Slovenija to je naš karakter i naše srce koje dosta puta nas dovede do nekih pobjeda nemogućih, to je ono što nas krasi".

Grbić je kazala da ni sa Paragvajem nema opuštanja, a ispričala je i anegdotu razgovora sa Andreom Lekić, reprezentativkom Srbije koja je godinama jedna od najboljih rukometašica, a da nikada nije bila ni u prilici da igra na Olimpijskim igrama.

"Paragvaj prva utakmica, onako kvalitetnije smo od njih, ali sigruno da ćemo i tu utakmicu spremiti i igrati 60 minuta maksimalno kako bi se spremile za iduća dva meča. Naša želja nije upitna želja je da se nađemo četvrti put na olimpijskim igrama. Baš sam sa Andreom Lekić pričala o tome i rekla mi je "Biću zauvijek ljubomorna jer nikad nisam bila ni u prilici da se borim za OI", a znamo kakvo je ona ime. To je san svakog sportiste. Za Tanju i mene bi to bio san po drugi put".

"Lavice" će imati uvod u Olimpijski turnir duelima preostala dva kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo gdje gostujemo prvo Turskoj a onda dočekujemo Bugarsku.

Naše djevojke su već izborile plasman na EURO, pa će ovi mečevi biti prilika za uigravanje.

"Utakmica je najbolji trening. Tu se vidi dosta stvari svi segemnti igre su povezani, tako da nam je svaka utakmica vrijedna. Dobra provjera za neke djelove igre koje želimo taj dan da isporbamo ili provjerimo, Putujemo svi, stvaramo svi. da u četvrtak dođemo na OI spremne i da odradimo to kako treba", kazala je ona.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније