Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

02. 05. 2015. 22:48 >> 22:49

KVALIFIKACIJE ZA EP

Danci i Mađari prvi ovjerili vizu za Poljsku

Rukometaši Mađarske uspjeli su da savladaju Rusiju drugi put u tri dana i tako obezbijedili prvo mjesto u Grupi 5 i plasman na Evropsko prvenstvo u Poljskoj. To je pošlo za rukom i selekciji Danske koja je bez poteškoća pobijedila Bjelorusiju.

U četvrtom kolu kvalifikacija za šampionat Starog kontineta, Mađarska je zadržala maksimalan učinak. Nakon pobjede od 36:27 u Rusiji, Mađari su večeras još jednom bili bolji od istog protivnika - 29:25.

Rusima preostaje da se sa Portugalom bore za drugo mjesto u grupi, koje vodi na EP.

Najefikasniji kod Mađarske bili su Bodo i Čazar sa po šest golova, dok je Nađ postigao četiri. U ruskoj selekciji Šiškarev i Žitnikov su se upisali u strjelce po četiri puta, a Dibirov jednom manje.

Maksimalnih osam bodova osvojila je i Danska, koja je večeras ugostila selekciju Bjelorusije. Danci su nakon prvih 30 minuta vodili sedam golova razlike (18:11), a u drugom poluvremenu samo su održavali prednost i na kraju slavili sa 32:23.

Slovačka je pred svojim navijačima poražena od Letonije sa 22:23 i tako izgubila sve šanse da se plasira na EP, pošto nakon četiri kola nema nijedan bod.

Češka je takođe drugi put uzastopno savladala Švajcarsku. Česi su večeras kod kuće slavili rezultatom 29:25, pa će sjutra mirnije gledati duel Francuske i Makedonije, sa kojom će se boriti za drugu poziciju u Grupi 6. Domaće je predvodio Zdrahala sa devet golova, dok je Zemi postigao pet.

Austrija je očekivanom pobjedom nad Finskom (29:22) zadržala nadu da može da se nađe na jednom velikom takmičenju, ali će u nastavku kavlifikacija morati da napravi iznenađenje u duelima sa favorizovanim selekijcama Njemačke i Španije, čiji je međusobni duel na prgramu sjutra.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније