Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

30. 01. 2015. 10:26 >> 10:25

ŽENSKI DUBL

AO: Matek-Sends i Šafarova osvojile trofej

Amerikanka Betani Matek-Sends i Čehinja Lusija Šafarova osvojeli se titulu na Australijan Openu u ženskom dublu, savladavši Kineskinju Djie Ženg i Jung-Jan Čan iz Kineskog Tajpeha sa 6:4, 7:6 (7-5).

Veliki uspjeh Amerikanke i Čehinje, pošto je ovo prvi turnir na kojem su nastupile zajedno. Da igračice koje prvi put igraju u paru osvoje Gren Slem titulu, nije se dogodilo od 2007. godine, kada su na US Openu slavile Francuskinja Natali Deši i Ruskinja Dinara Safina.

Matek-Sends, inače, već ima jednu grend slem titulu, a osvojila ju je 2012. godine baš u Melburnu, kada je u miksu igrala sa Rumunskim teniserom Orijom Tekauom.

Ženg i Čan su danas dva puta servirale za drugi set, ali Metk-Sends, kojoj je nekoliko puta tokom meča ukazivana ljekarska pomoć zbog problema sa preponom, bekhendom je izborila taj-brejk, u kojem je odlučen pobjednik.

Poznati su u finaliti u miks dublu. Za trofej će se boriti francusko-kanadski par Kristina Mladenović i Danijel Nestor i indijsko-švajcarski Leander Paes i Martina Hingis.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније