Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

04. 04. 2024. 20:06 >> 20:15
Čitaj mi:

prvenstvo crne gore(3.kolo)

Jadran bolji od Primorca, Vasilije Radović čovjek odluke

Golom Vasilija Radovića deset sekundi prije kraja, vaterpolisti Jadrana savladali su Primorac u svom bazenu 10:9, u derbiju itrećeg kola Prvenstva Crne Gore. Novljani su ujedno obezbijedili prednost domaćeg terena u finalu plej-ofa.

Oba tima su u prva dva kola ostvarili pobjede. Jadran je bio bolji od Budve 17:6 u prvom kolu dok je u drugom slavio protiv Katara 19:5.

Sa druge strane, Primorac je bio ubjedljiv protiv Katara 20:9 i Budve 20:6.

Rezultatska klackalica obilježila je prvo poluvrijeme na Škveru.

Kotorani su na veliki odmor otišli sa minimalnom prednošću 4:3, a razlika je mogla da bude ubjedljivija da su iskoristili peterac.

Na startu nastavka, gosti su propustili napad za plus dva, što su Novljani kaznili i izjednačili. Potom je Janović drugim golom vratio prednost Primorcu, da bi nakon toga Jadran napravio seriju 3:0.

Prvo je Vučurović donio novo izjednačenje Jadranu 5:5, a onda je na 37 sekundi prije kraja tog dijela igre Nagaev je donio preokret Jadranu 6:5 i sa tim rezultatom je završena treća dionica.

Na početku četvrte četvrtine domaćin je preko Danila Radovića u napadu s igračem više stigao do plus dva 7:5. Seriju domaćina prekinuo je Brkić 7:6, na nešto malo manje od pet i po minuta prije kraja meča.

Vučurović je majstorski šraubom vratio plus dva, ali je u narednom napadu odgovorio Vučković. Potom je uslijedilo nekoliko neiskorišćenih napada na obje strane, poslije čega je Gopčević u kontranapadu izjednačio 8:8.

Nije to pokolebalo domaće, koji su na 57 sekundi golom Danila Radovića opet poveli 9:8. Uslijedio je, međutim, ekspresan odgovor Vica 9:9.

Ipak, posljednju riječ imao je Jadran koji je golom Vasilija Radovića u napadu s igračem više stigao do pobjede.

Danilo Radović je bio najefikasniji kod Jadrana sa tri gola, dva je dao njegov prezimenjak Vasilije.

Kod Primorca, istakli su se Brkić i Janović sa po dva gola.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније