Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

[ Portal RTCG ]

12. 08. 2023. 07:28 >> 07:28
1

DONACIJA ČEDOMIRA ŠOŠKIĆA

"Bijeli sport" pod Zeletinom: Selo Ulotina dobilo teniske terene

Selo Ulotina u Opštini Andrijevica od ovog ljeta ima teniske terene, a sve zahvaljujući donaciji bivšeg predsjednika Teniskog saveza Srbije i novinara Čedomira Šoškića.

Predsjednik Mjesne zajednice Ulotina Milan Šoškić kazao je Portalu RTCG da su mještani oduševljeni gestom ovog poznatog i priznatog novinara. 

"Ovo mnogo znači za malo selo kao što je naše. Prilika da se mladi i djeca okupe i uživaju u sportu", poručio je Šoškić za naš portal. 

Roditelji donatora Čedomira su porijeklom iz Ulotine, pa je ovim gestom htio pokazati da svoju rodnu grudu nije zaboravio.

Šoškić je trostruki svjetski prvak u tenisu za novinare, objavio je nekoliko monografija o bijelom sportu, a ono što je posebno zanimljivo jeste da i u osmoj deceniji i dalje aktivno igra tenis.

Otvaranju teniskog terena u malom selu pod Zeletinom prisustvovao je i predsjednik Teniskog saveza Crne Gore Dimitrije Rašović. 

Milan Šoškić nam se i pohvalio da se u Ulotini već skoro pola vijeka održava turnir u malom fudbalu. Nekad se na tom turniru prijavljivalo i do 70 ekipa. 

"To je najstariji turnir, ja mislim i u bivšoj Jugoslaviji, a ove godine održava se 49. put. Jedna tradicija koja ljeti okuplja brojne zaljubljenike u sport. Dođe i dosta omladine, bude lijepo i živahno, kao i svugdje gdje su mladost i ljepota", poručio je Šoškić. 

A pošto je Ulotina odavno poznata u gornjo-polimskom kraju kao selo koje baštini sportske aktivnosti, mještani su već izrazili želju da se od naredne godine počne održavati i turnir u tenisu. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније