Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

*

28. 10. 2015. 16:20 >> 21:17
35

NEZVANIČNO

Martinović probio policijski kordon

Nadležna služba Uprava policije MUP-a preduzima mjere i radnje na utvrđivanju svih činjenica u vezi sa snimkom koji je objavljen u medijima a na kojem je prikazana intervencija policije prema Miju Martinoviću, kao i na utvrđivanju činjenica i u drugim pojedinačnim slučajevima na koje je, između ostalog, ukazao i Savjet za građansku kontrolu rada policije. Shodno utvrđenim činjenicama, prema odgovornima će biti preduzete zakonom propisane mjere i radnje – saopštila je Uprava policije.

Intervencija policije prema Martinoviću je pod posebnom pažnjom službe Uprave policije koja ispituje zakonitost policijskog postupanja.

Mijo Martinović je, nezvanično saznaje Portal RTCG, ipak bio učesnik protesta. U noći kada su se dogodili incidenti, kako saznajemo, probio je policijski kordon kod restorana "Maša", upravljajući Mercedesom iz pravca Mareze, ugrožavajući živote policijskih službenika. Nepristojno je gestikulirao ka policijskim službenicima i velikom brzinom se udaljio, krećući se automobilom prvo unazad, a zatim je odjurio ulicom Svetozara Markovića ka ulici Vasa Raičkovića. Policajci su o tome obavijestili druge kolege navodeći da to vozilo treba zaustaviti.

Martinović je, inače, ranije prekršajno odgovarao zbog napada na policijskog službenika. Naši izvori kažu da je policiji interesantan povodom operativnih saznanja u vezi sa nasiljem i omalovažavanjem policijskih službenika.

Policija je inače raspolagala operativnim saznanjima da bi te večeri moglo doći do ugrožavanja života više lica vršenjem teških krivičnih djela, te da je moguće da se u određenim vozilima, zbog toga, nalazi i vatreno oružje. Stoga je ponašanje Martinovića policiji bilo krajnje sumnjivo, kao i činjenica da, kada je konačno zaustavljeno vozilo kojim je upravljao, nije htio da otvori vrata.

Osim toga, prethodno je u centru grada, jedno lice, upravljajući vozilom Opel tigra, iz pravca hotela Hilton uletjelo u masu kod Skupštine. Nakon potjere, policija je zaplijenila vozilo, a vozač je ubrzo pronađen i uhapšen. Srećom, nije bilo povrijeđenih lica, nezvanično saznaje Portal RTCG.

Пратите нас на

Коментари35

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније