Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

03. 05. 2016. 18:00 >> 17:43
1

KRIVOKAPIĆ PORUČUJE

"Fabrike neistina jače nego 90-ih"

Društvo mora biti svjesno važnosti novinarskog poziva i svi zajedno trebamo da stvaramo uslove u kojima će oni moći pristojno da žive od svog rada, uz slobodu da istažuju i pišu, navodi se u čestitki predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića povodom Dana slobode medija.

"Sloboda medija je uslov demokratije i njena žila kucavica. Živimo u vremenu kada je novinarska profesija pod raznim pritiscima, a dostojanstvo novinara ugroženo", rekao je Krivokapić.

On je istakao da samo uz ozbiljan pristup države, koja ima obavezu stvarati ambijent u kojem se afirmiše i vrednuje profesionalnost u medijima, i doprinosom medijskih radnika kroz kvalitet, objektivnost i želju da javnosti daju njihovo pravo da znaju, znaćemo da se krećemo u dobrom pravcu.

"Neka današnji Svjetski dan slobode medija bude i državi i vama podstrek i opomena da zajedno moramo pronalaziti održiva rješenja koja će novinarskom pozivu osnažiti dostojanstvo i sigurnost. Danas su `fabrike neistina` jače nego 90-ih, zato je neophodna odbrana od izvan, od onih koji ruže tradicionalni moral crnogorskih građana. U ime Skupštine Crne Gore i svoje ime, čestitam vam Svjetski dan slobode medija”, navodi se u čestitki.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније