Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila R.B.

10. 06. 2016. 19:34 >> 19:16

BIĆE I DUŽ HN RIVIJERE

Stopirani radovi na kolektoru u Zelenici

Polaganje kolektorskih cijevi u hercegnovskoj opštini privodi se kraju poslije skoro četiri godine. Preostalo je još da se ugradi 85 metar cijevi u Zelenici i 25 metara u Đenovićima. Međutim taj dio posla biće obavljen nakon sezone, tvrde za Radio Jadran, savjetnik predsjednice Opštine za investicije Dušan Radović Krušo i direktor Društva za izgradnju vodovodne i kanalizacione infrastrukture Milorad Velaš.

Kako 15. juna stupa na snagu zabrana izvođenja građevinskih radova, izvođač radova na kolektoru, turska firma Ćeltikćoglu spriječena je da juče krene sa polaganjem cijevi u Zelenici.

“U ime investitora, Društva za izgradnju vodovodne i kanalizacione infrastrukture, poslao sam juče  instrukciju nadzornoj firmi Dahlemu da se do 15. juna sve mora završiti, ili ne počinjati novi posao. S obzirom da  nema šanse da se do tada okonča posao u Zelenici, radovi su obustavljeni”, kazao je Velaš.

Savjetnik predsjednice opštine, za investicije, Dušan Radović Krušo, kazao je kako je razgovarao sa nadležnima iz kompanije Millenium da ne počinju kopanje.

„Jer sada za tim nema potrebe, a ugrozilo bi sezonu,treba da nastave u septembru ili oktobru, a ne sada”, kaže Radović.

Riječ je o dionici od 85 metara od kafe bara Ćakula, uz potok Opačica, do pumpne stanice Zelenika, gdje treba da se napravi gravitacioni glavni kolektor. Osim nje, ostalo je da se uradi još pokrivna ploča na pumpnoj stanici u Đenovićima kod plivališta, kao i 24 metra od Baošića do te pumpne stanice, navodi Velaš.

“Ostali kolektori, glavni od Bijele do Meljina i na Šetalištu su završeni. Treba još da se položi oko 110 metara cijevi, ali to će se vjerovatno raditi u oktobru”, kazao je Velaš Radiju Jadran.

Mještani Baošića upozorili su da će od ponedjeljka obustaviti sve radove, ako to ne učini izvođač, jer gosti su već stigli, a rivijera je razrovana.

Ogorčeni su mještani i turisti, vlasnici lokala. Na trasi je svakodnevno predsjednik MZ Baošići Mitar Krivokapić koji kaže da neće odustati od zaustavljanja mašina, ako izvođač u ponedjeljak bude nastavio kopanje. Dolazi u obzir, kaže, samo da preduzeće „Carininvest“ nastavi sa asfaltiranjem.

Ostalo je da se postavi 200 m vodovodnih cijevi i asfaltiranje, ali i  Dušan Radović kaže da to neće moći u nedogled.

“Ako radnici postave cijevi  do ponedjeljka – postavili su, ako ne, mi svakako u ponedjeljak krećemo sa asfaltiranjem”, tvrdi Radović.

Sa ovakvim stavom saglasan je i Velaš, koji kaže da će radovi u Baošićima potrajati tokom vikenda koliko se bude moglo raditi, a da od ponedjeljka kreće asfaltiranje. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније