Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

23. 02. 2016. 16:51 >> 16:37

HERCEG NOVI

Na pomolu razlaz DPS-a i Izbora?

Hercegnovski DPS i Izbor, koji čine vlast u ovom gradu, još se nijesu dogovorili oko održavanja dvije skupštinske sjednice - jedne na kojoj bi trebalo da bude ponovo izabrana predsjednica opštine Nataša Aćimović i druge, čija glavna tema treba da bude usvajanje budžeta za ovu godinu. Prva runda razgovora je propala. Iz Izbora kažu da u ovom momentu nijesu optimistišto se tiče opstanka koalicije jer, kako kažu, za razliku od njih, lokalni DPS ne poštuje koalicioni dogovor.

"Lokalni DPS radi na tome da se raskine koalicija. Čekaju vjerovatno da Nikola Gojković dobije u četvrtak presudu i kraj. Prekinuli smo razgovore sinoć", kazao je Radio Jadranu Dušan Radović Krušo.

Predsjednik odboričkog kluba Izbor, Mladen Ivanović je, pak, nešto "mekši":

"Uvijek sam za kompromis. Čekamo šta će reći u vrhu DPS-a. Tačno je da nijesmo usaglasili stavove, ali mi smo vjerni koalicionom sporazumu, za razliku od lokalnog DPS-a. Odbili smo neke njihove predloge. Nisu prihvatili naše odbijanje i čekamo šta će reći njihova centala", kazao je Ivanović, ne želeći da precizira gdje je "zapelo".

On dodaje da, iako su zbog stava lokalnog DPS-a razgovori zapali u ćorsokak, pa izgleda i da je blizu razlaz među koalicionim partnerima, izvršna vlast u Herceg Novom dobro funkcioniše.

S druge strane, Klub odbornika DPS-a podnio je inicijativu za sazivanje Skupštine na kojoj bi bio usvojen budžet.To je važnije pitanje od bilo kog personalnog, poručili su iz OO DPS-a.

Iz te stranke ističu da građani Herceg Novog zaslužuju da se budžet usvoji u zakonom predviđenoj proceduri.

"Usvajanje budžeta je važnije pitanje od bilo kog personalnog pitanja. Za nas građani, a ne personalna rješenja, imaju prednost. Očekujemo ozbiljnu raspravu svih odborničkih klubova i usvajanje budžeta. Ovo je prilika da se pokaže ko zaista podržava razvoj Herceg Novog, a ko ne", naveli su iznovskog DPS-a.

Podsjetimo, juče i danas je trebalo da se održe dvije sjednice Skupštine. Na prvoj, u ponovljenoj proceduri, nakon što je Upravni sud poništio prethodnu odluku Skupštine, trebalo je da DPS i Izbor opet za predsjednicu opštine izaberu Natašu Aćimović. Kako je sjednica, na zahtjev DPS-a, odložena radi još jedne provjere zakonitosti postupka, odložena je i 19. sjednica Skupštine. Nju je bilo nemoguće održati prema Poslovniku. Jer, predlagač svih akata i najbitnije, Odluke o budžetu je bivša predsjednica Nataša Aćimović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније