Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila R.B.

03. 09. 2016. 18:12 >> 17:52

BAŽDAR BOŠKOVIĆU

"Povrijeđena sujeta Vladinog birokrate"

Iza mojih riječi je motivacija roditelja čije dijete ide u školu "Milan Vuković", a iza Vaših povrijeđena sujeta Vladinog birokrate, ovim riječima nastavlja juče započetu polemiku sa ministrom prosvjete Predragom Boškovićem član Građanskog pokreta URA Milovan Baždar. On Boškovića pita zašto je čekao do 31. avugsta sa izvođenjem dodatnog ispitivanja bezbjednosti hercegnovske školske zgrade.

Baždar je juče Boškovića označio odgovornim za nezavidnu situaciju oko 730 đaka osnovne škole "Milan Vuković", pošto nemaju nikakvu ozbiljnu informaciju o mogućem terminu početka nastave, niti o objektu u kojem će ona početi. Zatražio je i Boškovićevu ostavku. Na to su, iz Ministarstva prosvjete odgovorili da su neistiniti navodi člana GP URA Milovana Baždara o tome da učenici i njihovi roditelji nemaju nikakvu “ozbiljnu informaciju” o početku nastave u školskoj 2016/2017. godini, očigledno rezultat košmara u kome se nalazi Baždar zbog pokušaja da učenike i obrazovno-vaspitnu ustanovu “uvuče” u političku priču.

"Nijesam izneneđen iskazanom sujetom ministra Boškovića, ali to je, baš kao i rječnik koji koristi njegov problem. Javnosti tj. roditeljima je, prije svega, jasno da je on nevješto izbjegao odgovor na ključno pitanje: Zašto je čekao do 31. avgusta sa izvođenjem dodatnog ispitivanja tj. bušenja radi svježih geoloških nalaza, ako je još u maju imao negativan nalaz Građevinskog fakulteta iz Podgorice? To je odlučio tek kada se pojavio drukčiji ekspertski nalaz prof. S. Ivanovića i njegovog kolege. Roditelji i javnost su dovedeni u nedoumicu šta je istina u vezi sa stanjem osnovne škole „Milan Vuković“, tvrdi Baždar.

On kaže da su na školskoj zgradi vidljive brojne pukotine širine i do 10 mm i neka ulegnuća podnih površina.

"Prof. Ivanović Vas je javno, u „Pobjedi“ upozorio da ste ranije donijeli „ishitrenu bez dopunskih analiza“ odluku o zatvaranju škole. Takva odluka je proizvela negativne posljedice i opet je Vaša neodgovornost na vidjelu kakav god da bude novi nalaz. I u slučaju da se pokaže da je bila ispravna, trebalo je odmah dodatno ispitati i ne ostavljati prostor za sumnje roditelja, a iznalaziti druga prihvatljiva rješenja za pohađanje nastave 730 đaka", poručuje Baždar Boškoviću.

On, kako navodi, bez obzira kako je Bošković poslije sastanka izvjestio medije o usvojenim zaključcima, podsjeć ministra da je rečeno da će rezultati novih ispitivanja biti ključni za odluku o početku nastave u OŠ „M.Vuković“ i da će se to prezentovati na novom sastanku sa Savjetom roditelja za 15 dana.

"Ovakav stav je i bio predlog roditelja i potpuno je logičan jer roditelji s razlogom ne žele prihvatiti autobuski prevoz za đake u druge škole za sada. Ako ste ranije donijeli ishitrenu odluku, da li sada ponovo donosite ishitrenu odluku bez rezultata dodatnih novih ispitivanja pa tvrdite da će nastava sigurno početi 19. septembra vjerovatno u školi koja je zvanično još uvijek nebezbjedna?", pita Baždar Boškovića i poručuje da je njihova polemika potpuno nebitna djeci, roditeljima i javnosti.

"Istina, s razlogom upozoravam javno na Vašu neodgovornost jer ste javni funcioner, a to što Vam lični i profesionalni kodeks dopušta da svoje kritičare nazivate košmarnim osobama, govori puno o Vama. I javnost ne možete ubijediti da bilo ko drugi osim Vas koji ste proglasili objekat nebezbjednim shodno nalazima iz maja, promoviše ideju nebezbjednosti objekta. Štetne posljedice su već tu i trpjet će ih đaci i roditelji zbog kašnjenja nastave. Iza mojih riječi je motivacija roditelja čije dijete ide u ovu školu, a iza Vaših povrijeđena sujeta Vladinog birokrate", zaključuje Baždar u današnjem reagovanju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније