Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila R.B.

14. 09. 2016. 20:34 >> 20:14
1

RADMAN PONOVIO

Opština ima rješenje za đake sa Savine

Hercegnovska lokalna samouprava i dalje je pri stavu da je neodrživo razvoženje učenika osnovne škole Milan Vuković po drugim objektima u kojima je planirano održavanje nastave za školsku 2016/2017, te da i dalje postoji mogućnost adaptacije dijela prostorija Omladinskog centra i dječijeg odjeljenja Instituta u Igalu, ukoliko za to bude bilo potrebe, potvrdio je predsjednik SO Andrija Radman nakon sastanka sa Savjetom roditelja OŠ Milan Vuković.

Sve zavisi  od rezultata novih istraživanja stabilnosti terena na kome se nalazi OŠ “Milan Vuković” koji bi trebalo da budu saopšteni sjutra.

Radman je, za Radio Jadran, podsjetio da je Opština opredijelila 200 hiljada eura za adaptaciju prostora Upravne zgrade Prvoborca, za šta nijesu dobili saglasnost resornog Ministarstva. Onda je nađeno alternativno rješenje – Dječije odjeljenje Insitutta u Igalu, gdje bi se dodatno adaptiralo sedam učionica u koje bi se smjestili viši razredi OŠ Milan Vuković, dok bi mlađi bili “smješteni” u Omladinskom centru u Starom gradu.

"Resorni ministar Predrag Bošković i potpredsjednik Vlade Petar Ivanović zahvalili su Opštini na pomoći, ali su na nedavnom  sastanku sa roditeljima dali druga rješenja. Mi smo onda stali sa aktivnostima, jer to svakako  nije u našoj nadležnosti. Za sve što bismo radili neophodna je saglasnost Ministarstva", kazao je Radman.

Ipak, datum je već previsok, a početak školske godine, iako najavljen za 19. septembar u matičnoj školi na Savini, nije izvjestan za preko 700 đaka. Svi željno iščekuju kakvo će rješenje stići iz resornog Ministarstva. Ono bi trebalo da bude poznato do kraja nedjelje.

"Mi u lokalnoj samoupravi i dalje smatramo da nije održivo i funkcionalno rješenje da se učenici razvoze po drugim objektima, i dalje smo pri stanovištu da je rješenje koje je dala Opština jedino funkcinalno. I dalje smo spremni da pristupimo realizaciji tog rješenja", istakao je Radman.

On je podsjetio da je Opština u junu identifikovala problem, te da su bili potpuno svjesni da se nastava neće moći nastaviti u uslovima koji su detektovani u OŠ Milan Vuković.

Sastanak resornog ministra Predraga Boškovića i Savjeta roditelja trebalo bi, kako javlja Radio Jadran, da bude održan u petak i nakon njega bi konačno trebalo da bude poznato hoće li i gdje od ponedjeljka zazvoniti zvono za osnovce sa Savine.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније