Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.M.Lj.

13. 10. 2016. 14:54 >> 16:00

MAJKE TRAŽILE

Tužilac da sasluša Zorana i Vukicu Jelić

Majke iz Rožaja razgovarale su danas sa Vrhovnim državnim tužiocem Ivicom Stankovićem koga su zamolile da ispita kako je u rožajskom Birou rada izgubljena dokumentacija koja dokazuje da su najmanje 15 godina bile na evidenciji nezaposlenih. One su tražile od Stankovića I da zbog tog propusta sasluša bivše direktore Zavoda za zapošljavanje Zorana i Vukicu Jelić.

 

Majke iz Rožaja nedavno su sedam dana ispred Vlade štrajkovale tražeći od nadležnih da im uruče pozitivna rješenja kako bi ostvarile naknadu po snovu rođenja troje ili više djece.

“Stankovića smo pitale da nam odgovori gdje su dokazi koje je 30 majki dostavilo Centru za socijalni rad u Rožajama.  Da je izvršeno  krivično dijelo, sada je  jasno i svakom pravničkom laiku, edino nije jasno tužilaštvu u Rožajama. S obzirom na to da nemamo povjerenje u osnovnog državnog tužioca u Rožajama, danas smo došle da ga  zamolimo da naloži svojim tužiocima, da ispitaju cijeli slučaj u skladu sa njihovim ovlašćenjima i postupe po službenoj dužnosti”, navodi se u saopštenju majki iz Rožaja.

One su istakle da neće odustati dok se svi odgovorni ne kazne shodno krivičnom zakoniku Crne Gore. Takođe, neće odustati ni od svojih prava.

“Mi nijesmo krive za cijelu situaciju, zbog čitave situacije mi smo već preko šest mjeseci na ulici i tražimo da neko bude odgovoran za to. Ako majke posjeduju dokaz da su se vodile preko 15 godina na zavodu, a tih dokaza na zavodu nema, ima li bilo ko u ovoj državi da nam kaže gdje su?”, pitaju majke.  

“Takodje smo zatražili, da se ispita, po čijem nalogu se nakon osam mjeseci sjetila inspektorka Radončić Fetija, da izvrši inspekciju na Zavodu za zapošljavanje u Rožajama i po čijem nalogu je zabilješku sa tog inspekcijskog nadzora proslijedila medijima. Zašto nije saslušala nas majke i zatražila od nas dokaze, jer je obaveza svake inspekcije ili agencije da sasluša drugu stranu? Ona je svoju zabilješku dala medijima,tvrdeći da je po sopstvenom nalogu izvršila inspekcijski nadzor, zbog čega mi sumnjamo ili u primanje mita, ili je sve to uradila po nečijem nalogu zloupotrebljavajući službeni položaj da bi zaštitila nekoga iz ZZZCG ili ZZ u Rožajama. Time se umiješala i u istragu tužilaštva,pokušavajući na osnovu te zabilješke, da prikrije izvršena krivična dijela uništavanje arhive”, tvrde majke iz Rožaja.

Majke iz Rožaja su tražile od tužioca da ispita Zorana i Vukicu Jelić.

“Takođe smo izrazile sumnju da su u čitavu aferu umiješani i bračni par Zoran i Vukica Jelić, da su pokušali da sve to prikriju i zataškaju ili su naložili uništavanje naše dokumentacije, jer su oboje dok smo se vodile na Zavodu za zapošljavanje bili direktori ZZZCG. Zbog toga smo od Stankovića tražile da se i njih dvoje ispitaju o cijelom slučaju. Takođe, da tužilaštvo proveri svu dokumentaciju 30 majki koja je tek sad naknadno priznata od strane Centra za socijalni rad u Rožajama”, navele su majke.

Nakon razgovora sa Vrhovnim državnim tužiocem, majke su nastavile protest ispred Vlade Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније